Blomkål med dijon-mayo, bønnespirer, blåbær, peanuts og koriander

Denne betagende blomkålsalat har jeg fundet inspiration til i Claus Meyers bog “Salatværksted”, hvor man kan finde mange rigtig spændende salater. Han laver den med blomkål, jordnødder og dild. Jeg valgte at lave den med et asiatisk touch, fordi den skulle være tilbehør til kyllingfilet marineret i resten af fish/limesaucen fra forleden, hvor vi fik friske forårsruller. Dressingen er lidt fed pga olien, men det er de gode fedtstoffer (MUFA)- så den er ganske sund alligevel. Til gengæld er kyllingen meget mager og er ikke stegt i ekstra olie. Oprindelig er den med cashewnødder, som jeg har valgt at erstatte med peanuts, som indeholder færre kulhydrater.

Blomkål med dijon-mayo, bønnespirer, blåbær, peanuts og koriander

Ingredienser

Dijon-mayo:

 • 1 pasteuriseret æggeblomme
 • 2 sp citron
 • 1 ts dijonsennep
 • 1/4 ts flydende sød
 • ½ ts havsalt
 • 1 dl koldpresset rapsolie (eller jordnøddeolie)

Salat:

 • 1 flot blomkål
 • 3 håndfulde friske bønnespirer (eller finthakket agurk eller squash)
 • 125 g blåbær
 • 50 g ristede og saltede peanuts
 • 25 g ristede græskarkerner (kan udelades)
 • ½ bundt koriander (eller persille)

Pisk dressingen sammen med en elpisker eller en stavblender. Bruger man en stavblender, kan det hele blandes på en gang. Bruges en elpisker, skal olien piskes langsomt i til sidst (ellers skiller dressingen). På den rå blomkål fjernes blade og stok (del den først i kvarte, så går det nemt). Kålen skæres i meget tynde skiver (f.eks. med et mandolinjern, hvilket giver et rigtig flot resultat). Cashewnødderne ristes og saltes (hvis ikke de er det i forvejen). Det hele blandes i dressingen sammen med blåbær og koriander. Må gerne trække i ca 1 time, inden servering (så bliver blomkålen lidt blødere).

Blomkål med dijon-mayo, bønnespirer, blåbær, peanuts og koriander

Blomkål med dijon-mayo, bønnespirer, blåbær, peanuts og koriander

Velbekomme.

PS Vi laver selv vores bønnespirer af mungbønner (købes i helsekostbutikker). Det er både sprængfyldt med vitaminer, billigt og nemt – og så smager de som friske ærter (og meget bedre end dem, man kan købe). Det tager ca 4 dage at lave dem. Hvis du har lyst til at prøve, har Kvalimad.dk en glimrende vejledning (med video).

Vores spirehus med de næsten færdige bønnespirer

Vores spire hus med de næsten færdige bønnespirer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s