Ovnbagte Rødspætte ruller med Pesto-ricotta

Denne ret blev til, da jeg skulle tømme min fryser for at få plads til 1/4 ko, som ankommer om et par uger. Jeg fandt nogle lækre rødspættefileter, som skulle bruges. I køleskabet havde jeg en ricotta (dejlig, fedtfattig ost, som er god, bl.a. fordi den ikke flyder ud, når den bliver varm- og så smager den bare som noget, der er syndigt). På køkkenbordet stod en basilikum, som også havde set bedre dage. Til rødspætte rullerne spiste vi blomkåls-ris og squash-spaghetti – så det blev en sund og lækker aftensmad.

Ovnbagte rødspætte ruller med pesto-ricotta, blomkålsris og squash-spaghetti.

Ingredienser til 4 personer (+ lidt rester):

 • 700 g upanerede rødspættefileter
 • 250 g ricotta
 • 4 fed hvidløg
 • en stor håndfuld frisk basilikum
 • ca 50 g parmasan, pecorino eller anden hård ost
 • salt
 • olivenolie
 • lidt revet mozarella til gratinering

Ricotta, basilikum, parmasan, hvidløg og salt blendes til en ensartet masse.

Herefter lægges en spiseskefuld på hver rødspættefilet, der samles med en kødnål. Rullerne lægges i et fad, der er smurt med lidt olivenolie. Der drysses med revet mozzarella og rullerne bages ved 200 gr i ca 20 min, til de er gyldne på toppen.

5 thoughts on “Ovnbagte Rødspætte ruller med Pesto-ricotta

 1. Line siger:

  Super lækker måde at få fisk.

  Lavede en variant med det der nu var i køleskabet.
  Havde ikke noget ricotta, så brugte en god græsk feta i stedet sammen med parmesan. Cremen blev lidt grynet, men smagte utrolig lækker! Og så blev cremen inde i fiskerullen, selvom jeg havde tilsat lidt olivenolie til cremen. Ost til en ordentligt gratinering havde jeg heller ikke, men lidt frisk revet parmesan ovenpå i stedet for gjorde fisken dejlig blød (Nb. jeg ikke har kendskab til fiskens overfladekonsistens med gratinering)

  Ristet rugbrød og lidt dampede grøntsager kan klart anbefales som tilbehør 🙂

  Er nu mæt og glad og har en god eftersmag i munden!

  Like

  • Kathe siger:

   Dejligt at høre, at retten kan laves på andre måder. Jeg synes nu også, at det klæder den lidt magre fisk med en god gang ost. Tak for dine tips 🙂

   Like

  • katherav siger:

   Hejsa
   UPS – det var en smutter. Det er pecorino eller parmasan, tror jeg. Ihvertfald en hård ost, der skal blendes med for at tilføre ostesmag (helt som i almindelig pesto). Jeg skynder mig at rette opskriften til.
   Kh Kathe

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s