Sund Bananis

Her er en til post om hjemmelavet is (jeg har tidligere lavet en om sund jordbæris). Denne bananis, som også kaldes nice cream, er dog en del mere kalorierig end jordbærisen, men er et fantastisk alternativ til almindelig flødeis. Pga. af bananerne får isen en mere cremet (og is-agtig) konsistens end jordbærisen.

Du skal huske at skrælle nogle bananer, hakke dem i nogle skiver og løsfryse dem mindst en dag i forvejen (sørg for at lægge dem i en stor pose spredt ud, så de ikke fryser sammen).IMG_5817

Ingredienser til 1 person

 • ca. 80 g banan ( frossen i små stykker)
 • evt lidt mælk til at tynde bananmassen med
 • 2 tsk Sukrin Gold
 • ½ tsk vaniljepulver

Fremgangsmåde

 1. Alle ingredienser blendes sammen i en blender, foodprocessor eller med en stavblender
 2. En gang i mellem er det smart at tage en ske og røre rundt, da bananen godt kan blive presset hårdt ned i bundet af bægeret.
 3. Du kan også godt lave det i en minihakker, men den har svært ved at fjerne alle klumper, så portionen bliver tyndere med flere klumper. Hvis du laver en kæmpe portion til familie og gæster kan du med fordel lave det i en food processer eller i en almindelig blender.)

Topping forslag

 • 15 g kokos (en stor spiskefuld) 102 kcal
 • 15 g mandler, hakket 79 kcal
 • 50 g jordbærmarmelade 25 kcal
 • 15 g chokolade 70%, hakket 82 kcal
 • en smule Fibersirup Gold

Der er 105 kcal i overstående portion. Husk at isen mætter meget mere end alm is pga. bananen og den proteinrige yoghurt :). Så selvom portionen ser lille ud, er der nok i til at mætte en is-elsker som mig 😉 ! Du kan f.eks. peppe isen op med hakket chokolade, friske bær, hakkede mandler eller kokosmel. Hvis du prøver at passe på kalorierne er det smartest med noget frisk frugt eller hjemmelavet varm jordbærsauce uden sukker – bare varm jordbærmarmeladen op i mikro ovnen (se opskrift på hjemmelavet sukkerfri marmelade

Dette indlæg indeholder affiliate links, der giver os kommission, hvis du køber noget i den pågældende webshop. Vi linker altid kun til produkter, som vi selv har brugt og og kan stå inde for.

 

7 thoughts on “Sund Bananis

 1. Kirsten siger:

  Er lige stødt på jeres både meget flotte og interessante blog, og selv om man ikke er udøvende LCHF’er, er der bestemt en hel del, der inspirerer mig.
  Vedr. bananis – kan man ikke bruge en blender?

  Like

  • Kathe siger:

   Hej Kirsten
   Hvor er det godt at høre, at vores opskrifter også kan bruges af ikke LCHF´ere.
   Mht isopskriften – så kan du sagtens bruge en almindelig blender. Jeg kan se, at Nina lavede den oprindelig opskrift længe før, vi fik en rigtig blender.
   Mvh Kathe

   Like

  • katherav siger:

   Ja, det skal den. Nina plejer at skære den i mindre stykker og dernæst fryse den. Husk også, at det skal være en moden banan – det smager bedst.

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s