Gisou (hvidkålsgryde)

Denne ret er jeg stødt på mange gange på madlog.dk, hvor folk skriver meget positivt om den. Det er en slankeret, hvis man spiser den uden brød eller anden stivelse – og det er en meget billig ret.Gisou, hvidkålsgrydeJeg lavede den idag og vil sige, at det er absolut ikke sidste gang. Den smager herligt, dejligt krydret og hvidkålen får en lækker blød konsistens. Som sædvanligt har jeg ændret lidt på de opskrifter ( de fleste opskrifter er uden skinke og hvidløg), jeg har fundet – så her kommer min version.Gisou, hvidkålsgryde

Ingredienser til 4 personer

 • 400 g hakket oksekød med 3-6 % fedt
 • 250 g røget skinke i tern
 • 3 tsk olivenolie
 • 2 store løg
 • 3 fed hvidløg
 • ½ hvidkål
 • 6 gulerødder
 • 1 terning grøntsagsbouillon
 • ca 2 dl vand
 • salt, peber, chiliflager
 • 2 tsk røget paprika, hvis man ikke har røget skinke

Fremgangsmåde

De hakkede løg svitses i olivenolien, til de er klare og lysebrune. Oksekød, skinke og presset hvidløg svitses med. Boullion terning smuldres over kødet og der krydres med frisk kværnet peber. Hvidkål snittes meget fint og gulerødderne skæres i fine stave/ skiver. Begge dele tilsættes sammen med ca 2 dl vand (kålen skal kun gøres fugtig – ikke sejle i vand). Retten småkoger, indtil kålen er mør – ca 15 minutter (jeg har set opskrifter, hvor det skal koge i 45 minutter, så måske det er bedre). Der smages til med salt og peber.

Som min ene datter sagde: “Det smager godt nok noget bedre, end det lyder” 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s