Rødbedesalat med bacon

Jeg elsker efteråret og alle de nye råvarer, som vi pludselig kan få. Efter en sommer med masser af dejlig grillmad og skønne, grønne salater, trænger jeg til noget andet. Så er det da både heldigt og herligt at hver ny årstid byder på smagsmæssige oplevelser.

Som for eksempel rødbeder og danske æbler. Jeg er helt klar over, at hverken rødbeder eller æbler er low carb og at sukkerindholdet stiger i rodfrugter, når de bliver tilberedt. RødbedesalatAlligevel elsker jeg min rødbedesalat og den kommer på bordet hvert år ved denne tid. Jeg tænker, at der er en masse andre sunde ting i den, der kompenserer for det lidt højere kulhydratindhold – som f.eks. bacon, der om ikke andet er sundt for sjælen 😉

Salaten er helt sikkert sund for øjnene. Den er med sine mange røde nuancer er en af de smukkeste salater, som jeg kender. Jeg plejer at skære rødbederne i små tern, æblerne i tændstiktynde stave og gulerødderne i strimler. Det gør ingen forskel for smagen – men det ser rigtig godt ud.RødbedesalatVi spiste rødbedesalaten igår til en gammeldags bøf med løg. Idag kommer ungerne hjem til søndagsmiddag – og her skal vi have gammeldags grydekylling med brun sovs, aspargeskartofler (nogen af os) og resten af rødbedesalaten (jeg lavede nemlig en kæmpe portion igår).

Rødbedesalat med bacongrus

IngredienserRødbedesalat

 • ½ kg rødbeder
 • 250 g gulerødder
 • 3 æbler (150 g)
 • ca 200 g bacon i tern (kan erstattes af f.eks. feta, hvis du ikke spiser kød)
 • frisk olivenurt eller persille

Dressing

 • 2 spsk ravigottesauce eller dijonsennep
 • ½ dl æblecidereddike
 • ½ dl olivenolie
 • ½ tsk flydende sød eller anden sødning
 • ½ tsk salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

 1. Bacontern ristes sprøde på panden og lægges op på fedtsugende papir
 2. Herefter hakkes det til “grus”
 3. Rødbederne koges i ca 30 min, indtil de har konsistens som en fast kartoffel.
 4. De overhældes med koldt vand og skindet gnides af (det går utrolig nemt), når de er afkølede.
 5. Skæres i små tern.
 6. Gulerødderne skrælles og strimles med en julienneskærer (eller hvad du har)
 7. Æblerne skæres i tændstiktynde stave
 8. Dressingen blandes, smages til og hældes over. Salaten må efter min mening gerne være let syrlig, da det klæder rødbederne godt.
 9. Drys med bacongrus og frisk olivenurt eller hakket persille.
 10. Salaten må gerne trække i et par timer inden servering – og den er yderst velegnet som køleskabssalat.

Næringsindhold incl dressing/ 100 g:

 • Kalorier: 126
 • Protein: 3,3 g
 • Kulhydrat (netto): 5,4 g
 • Fedt: 9 g

4 thoughts on “Rødbedesalat med bacon

 1. Sanne Møller siger:

  😂der fik du mig. Sorry, må have været søndagstræt😬 Troede faktisk, der var noget andet i spil, a la ny viden fra min madnørd. Du kan rolig slette kommentaren, den rammer jo helt ved siden af nu….. 😌

  Like

 2. Sanne Møller siger:

  Søde dejlige Kathe. Jeg elsker dine indlæg, og som bevis på at jeg læser dem, er jeg lige mødt til at reagere på noget. Du skriver at bacon er sundt! Det er jeg ikke lige med på. Men jeg vil gerne overbevises, da det jo er en rigtig god smagsgiver, for dem som kan lide kød😉 Jeg er helt med på at med på, at vi skal spise vegetabilske fedtstoffer, for at kunne optage de fedtopløselige vitaminer, men bacon? Hmmm…. hvordan mon det hænger sammen. God søndag. Knus herfra

  Liked by 1 person

  • Kathe siger:

   Hej Sanne
   Tak for dit indput. Med sundt mener jeg, at det er sundt for sjælen – hvilket også er en form for sundhed.
   Det var faktisk en lille joke – og nu kan jeg godt se, at det ikke fremgår at indlægget 😉
   Knus Kathe

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s