Low carb Spandauer med kagecreme

For nylig læste jeg om disse spandauere hos en LCHF blogger, der skrev vældig begejstret om sine cloud bread cheese danish – altså skybrød som wienerbrød (eller spandauere, som var det, hun havde lavet). Bloggeren spiste spandauerne under sin æggefaste.

I perioder er jeg lidt af en kagegris, så dem blev jeg nødt til at afprøve. Især fordi en enkelt spandauer kun indeholder omkring 100 kalorier og 1,2 g kulhydrat. Hvem kan stå for det? Til gengæld er den også let som en sky og vejer den kun ca 50 g. Det betyder desværre, at undertegnede sagtens kan spise 2-3 stk af herlighederne.Low carb spandauer med kagecreme Er jeg ligeså begejstret som bloggeren? Ja, jeg er ihvertfald semi begejstret. Jeg synes, at kagerne smager virkelig godt til “prisen” (her tænker jeg naturligvis på kalorier og kulhydrater). Jeg er især vild med fyldet, der næsten smager som en rigtig kagecreme.

Cloud bread minder rigtig meget om oopsies .  Teksturen i brødet er utrolig luftig og lidt ægget, hvilket jeg har det fint med. Proteinpulveret giver overfladen lidt sprødhed, hvilket fungerer rigtig godt. Kagerne bliver dog bløde igen, når de har været i køleskabet.Low carb spandauer med kagecremeJeg tilsatte mandelessens til fyldet for at få en lidt marcipanagtig smag. Hvis du ikke er så meget til det, skal du bare bruge vaniljepulver i stedet for. Det er iøvrigt også den rigtige version. Desuden brugte jeg nogle dråber nåturlig gul frugtfarve, som jeg køber hos min vaniljepusher i England, for at få en rigtig gul creme. Det er på ingen måde nødvendigt.

Hvis du godt kan lide LCHF bagværk, er spandauerne helt sikkert noget for dig. Hvis du forventer et rigtigt stykke wienerbrød, så bliver du helt sikkert skuffet. PS Spandauerne er næsten bedre efter en nat i køleskabet, hvor du skal opbevare dem, når de er bagt. Jeg spiste et par stykker til min morgenkaffe efter mit lille fotoshoot.Low carb spandauer med kagecreme

Low carb Spandauere med kagecreme

Ingredienser 12 stkLow carb spandauer med kagecreme

Fyld

 • 200 g friskost
 • 1/2 ts Zerodrops
 • 1/2 ts mandelessens (eller vaniljepulver, hvis du ønsker vaniljesmag)
 • 1 æggeblomme
 • evt nogle dråber gul frugtfarve

Dej

 • 4 æg delt i hvider og blommer
 • 1/2 tsk bagepulver
 • 85 g friskost
 • 0,6 dl (20 g) proteinpulver neutral eller med vaniljesmag (det brugte jeg)
 • 1 spsk (10 g) kokosfibermel
 • 1/4 ts Zerodrops

Desuden Sukrin:1 til drys og evt Fibersirup Gold eller Clear til servering. Jeg pyntede også kagerne med lidt rød skovsyre.

Fremgangsmåde

 1. Først laver du fyldet
 2. Rør friskost med æggeblomme, Zerodrops og mandelessens (eller vaniljepulver)
 3. Smag det til med sødning og mandelessens – kom det i lidt efter lidt, da det er koncentrerede sager, der hurtigt kan blive for meget
 4. Kom fyldet i en engangssprøjtepose (en frysepose kan også bruges) og læg den fyldte pose i køleskabet, mens du laver dejen.
 5. Tænd for ovnen på 160 ° varmluft
 6. Del æggene i hvider og blommer
 7. Pisk hviderne stive med bagepulveret
 8. Pisk blommerne med friskost, kokosfiber, proteinpulver og Zerodrops
 9. Vend forsigtigt blommeblandingen i æggehviderne
 10. Kom bagepapir på 2 bageplader eller brug sandwichforme i silicone (det gjorde jeg)
 11. Fordel dejen i 12 lige store klatter (ca 2 spsk dej/ klat) og bred klatterne en smule ud (de skal have en diameter på ca 10 cm)
 12. Fordel fyldet i midten af hver spandauer
 13. Drys med Sukrin:1 og bag i ovnen i ca 30 minutter (du kan godt bage begge plader på en gang, når du bruger varmluft)
 14. Inden servering kan du komme lidt fibersirup over kagerne og evt pynte med lidt rød skovsyre.

Næringsindhold i 1 spandauer= 45 g (100 g)

 • Kalorier: 104 (230)
 • Protein:5,4 g (12 g)
 • Kulhydrat: 1,2 g (2,7 g)
 • Fedt:8,6 g (19 g)

Opskriften har jeg fundet hos Lowcarbyum.com

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s