Æggefaste og ketose

Æggefaste er for dig, der spiser moderat LCHF, men som gerne vil booste en ketose for derefter at fortsætte på striks LCHF. Der gør du under en æggefaste, fordi du kun indtager 3-5 g kulhydrater/ dag. De fleste æggefaster i 3 eller 5 dage og fortsætter herefter på striks LCHF for at bevare ketosen.

Mange har skrevet meget om ketose – så det vil jeg ikke gentage. For mig betyder ketose større velvære i form af et megt stabilt blodsukker = at jeg ikke tænker så meget på mad (og slet ikke på kulhydrater). Jeg kan nøjes med 2 – 3 måltider om dagen. Desuden sover jeg som en sten om natten og drømmer dejlige drømme. Sidst men ikke mindst har jeg ikke overskydende væske i kroppen og i vævene – og det føles rigtig rart.Æggefaste - æggemælk-4Under æggefasten bliver dine glykogendepoter tømt og du vil komme i ketose efter nogle dage (afhængig af, hvor mange kulhydrater, du har indtaget før æggefasten). Sammen med tømning af glykogendepoterne mister du en del væske = vægttab, som du dog hurtigt vil tage på igen, hvis du ikke fortsætter med striks LCHF.

Her kan du finde alt, hvad vi har om æggefaste. Lidt forskelligt info samt de af vores opskrifter, der er specielt beregnet til æggefasten.

Æggefaste opskrifter:

Æggefaste - osteboller-5

4 thoughts on “Æggefaste og ketose

 1. Leif Giversen siger:

  Hejsa
  Jeg har med stor fornøjelse fulgt dine opskrifter i fire dage og kerosen ligger nu på 2,3
  Jeg kører boost til mandag morgen med to måltider. Et kl. 14 og et kl. 18:30.
  Får ca. 1400 kalorier i døgnet. Gør det nogen skade, at tage en æggekaffe kl. 20:30 ca?

  Like

  • Kathe siger:

   Hejsa
   Det er meget længe siden, at jeg har æggefastet. Jeg tænker, at det er helt ok med en æggekaffe om aftenen, hvis du føler sult. Den burde ikke genere din ketose.
   Mvh Kathe

   Like

 2. Lis siger:

  Lyder rigtig spændende – spiser i forvejen omelet hver morgen med tomat og agurk – jeg vil prøve nogle af dine dejlige opskrifter – tror dog ikke jeg vil lave drikke med æg, men måske.

  Like

  • Kathe siger:

   Lis, du skulle altså prøve dem. De smager meget bedre end forventet. Jeg var også MEGET skeptisk, da jeg drak min første æggelatte.
   Kh Kathe

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s