Grønkålschips

Lige nu bugner butikkerne med store bundter frisk grønkål, som fås til næsten ingen penge. Opskriften på disse overraskende (vil mange nok sige) lækre grønkålchips bragte vi for ca 1 år siden. Idag får de en repost – nu med næringberegning.

Er det nu særlig LCHF agtigt med næringsberegninger, vil du måske tænke? Måske ikke, men det fungerer for mig og jeg har brug det for lige nu.20131027-IMG_4574Jeg bliver altid vældig overasket, når jeg ser, hvor mange kalorier der er i maden. Jeg har længe tænkt, at når blot jeg spiste LCHF, så skulle et vægttab nok komme af sig selv.

Men det kommer ikke af sig selv for en madøre som mig – så der skal tælles kalorier på gammeldags vis – men stadig spises LCHF, naturligvis.

Næringsindhold i 10 g færdige chips , hvilket svarer til en meget stor håndfuld:

 • Kcal: 77
 • Protein: 2 g
 • Kulhydrat: 4 g
 • Fedt: 6,5 g

20131027-img_4610

Ingredienser

 • 200 g  grønkål
 • 3 spsk olivenolie
 • groft salt
 • evt presset hvidløg
 • evt krydderi efter eget valg (ex. røget paprika, chili, hvidløgspulver

Fremgangsmåde

 • Grønkålen skylles og duppes helt tør (brug evt en salatslynge).
 • Bladene pilles af stokken og lægges i en pose sammen med olivenolie blandet med groft salt og presset hvidløg eller andre krydderier .
 • Der pustes luft i posen, den lukkes tæt og rystes grundigt.
 • Alternativt kan du spraye grønkålen med olivenolie- eller lurpakspray.
 • Grønkålsbladene hældes ud på en bradepande.
 • Det hele bages ved 130 grader varmluft midt i ovnen i ca 45 minutter (hold godt øje til sidst, så de ikke bliver brændte).
 • Hvis du vil have dem med lidt bid i (det synes jeg smager rigtig godt), skal du tage dem ud af ovnen, inden de bliver helt sprøde.
 • Når du vælger at bage dem ved en relativ lav ovn temperatur, skal chipsene have længere tid – men du risikerer til gengæld ikke, at de brænder på.

 

24 thoughts on “Grønkålschips

 1. Lis siger:

  Nu er de prøvet vi fik dem i går aftes – mums de er gode – jeg kom chili på (nok lidt for meget)
  Næste gang vil jeg prøve med lidt lakridspulver – ved ikke om det dur 🙂

  Vi spiste dem både som snack og som sprød drys på salaten.

  Like

  • Kathe siger:

   Dejligt at du kunne lide dem. Mht lakrids, så ved jeg ikke lige, om det passer sammen. Men hvis man godt kan lide lakrids, så er det måske helt fint. Hvidløg fungerer godt, synes jeg – og chili i de rette mængder.
   Kh Kathe

   Like

 2. Anne-Marie siger:

  De lyder lækre. Kalorietælling er da super, når du ved det har virket for dig før. Vi har fået lavet en mad i tal funktion på vores side, som er gratis. Jeg bruger det selv i perioder, da jeg døjer med kvalme og mavebøvl. Så jeg har fået min mand til at putte forskellige funktioner på.

  Kh.
  Anne-Marie

  Like

  • Kathe siger:

   Hejsa
   Det er en rigtig fin kalorietæller, som I har sat på alle opskrifter. Flot service.
   Men sikke da en “farlig lækker” side at komme ind på.
   Den er rigtig fin.
   Mange hilsner Kathe

   Like

   • Anne-Marie siger:

    Tusind tak. Det er jeg rigtig glad for. Beregningen sker automatisk på alle opskrifter der tastes ind og alle brugere kan taste ind. Så kalorieberegningen er der så snart man er færdig med at skrive ind og kan så bruges til mad i tal funktionen.
    Du har jo allerede en lækker side, men man kan sagtens bruge beregneren uden at offentliggøre opskriften. Så laver man opskriften privat.
    Det er selvfølgelig ikke så heldigt, hvis det er for fristende…men det er også derfor vi har lagt LCHF mm. øverst, så kan man gå direkte til de opskrifter.

    Kh.
    Anne-Marie

    Like

 3. stellabm siger:

  Jeg sidder nu med et saligt smil og spiser grønkålschips 🙂 En lille del af portionen fik lidt fintrevet parmesan og resten bare salt + lidt cayenne. Skøøøøøøøøøøn snack.

  Like

 4. veninde siger:

  Jeg lavede dem for første gang i går, og hvilken sjov oplevelse. De fik dog lidt for meget, men blev meget sprøde. Fulgte den oprindelige opskrift med ½ dl. olie til 150 gr. kål, og det er alt for meget. De blev meget fede. Tænker dog, at det også kan være lækkert som topping oven på en anden salat? i lighed med bacon?

  Like

  • Kathe siger:

   ½ dl olie lyder også af ret meget, synes jeg. Modsat auberginerne suger de heldigvis ikke olie. Det bliver bare liggende uden på grønkålet. Vi plejer lige at lægge dem over på et stykke køkkenrulle, inden vi spiser dem.
   God ide med topping 🙂
   Kh Kathe

   PS Hvis du laver dem ved 150 gr varmluft, skal de også kun have 25-30 minutter

   Like

 5. Sheila siger:

  3…2…1… NU skal jeg altså i gang med det her grønkål(‘s chips) som alle taler om. Jeg er håbløst bagud. Grønkål er jo superfood, så det er en smart måde at få det på. Har aldrig brudt mig om den slatne, stuvede udgave, ydrrg.

  Like

  • Kathe siger:

   Ja. den stuvede version er nok knap så spændende. Heldigvis bliver disse chips super sprøde. Men de smager altså stadig en lille smule af grønkål 🙂
   Mvh Kathe

   Like

 6. Klidmoster siger:

  Ork ja, lidt parmesan vil være godt. Jeg er også ude i en smule røget paprika eller måske st. fennikel. Men jeg tror også at de ville være gode til røget laks og rygeost. Det må jeg lege med når jeg kommer hjem fra ferie. Mvh Malou

  Like

  • Kathe siger:

   Ja, det skal du gøre. Jeg har lavet dem for 2. gang idag og vi er helt solgte.Du kan garanteret finde på en super lækker version – så det vil jeg glæde mig til at høre om.
   Tror du, man kunne lave dem med lidt revet parmesan?
   Mvh Kathe

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s