Ugens top 3 # vores favorit LCHF saucer

Sommeren synes at være slut for i år og efterårets regn og rusk venter forude. Inden længe skal vi hygge indendøre med god mad, rødvin og levende lys. Hele sommeren har vi nydt lyset og varmen – tilbragt en masse timer på terrassen og spist af grillet kød og fisk med salat som tilbehør. Nu skal vi snart i køkkenet og igang med de lidt tungere retter – og så skal de gode saucer findes frem.

Jeg har været i bloggens arkiver for at finde familiens 3 yndlingssaucer frem:

 • Bearnaise saucen, som er en rigtig LCHF klassiker med masser af fedt. Hvis du har en god stavblender, er den virkelig nem at lave. Saucen egner sig bedst til rødt kød, synes jeg. Når den er kold, stivner den og kan så bruges ligesom kryddersmør.
 • Flødesaucen med bacon og svampe er også ren LCHF. Den har en kraftig smag og passer godt til de knap så kraftige kød som for eksempel kylling og en svinemørbrad.
 • Stuvet spidskål med porre er en fyldig og cremet grøntsagssauce. Den mætter super godt og passer til frikadeller, kylling og fisk.Ugens toop 3 - vores favorit LCHF saucer

Bearnaisesauce på den nemme måde

Ingredienser:

 • 6 æggeblommer
 • 1 – 2  spsk bearnaiseessens – eller hvidvinseddike
 • ca 1 ts groft salt
 • 500 g  smør
 • 1 stort bundt frisk estragon (eller 3-4 ts tørret)
 • ca 2 dl vand til fortynding (kan udelades)

Fremgangsmåde:

Kom smørret i en gryde og lad det smelte for jævn varme. Det skal koge, men må ikke blive brunt. Imens smørret koger, hældes æggeblommerne i et højt smalt glas, og stavblendes sammen med essens (eller eddike) og salt. Tilsæt det varme smør lidt ad gangen imens der stavblendes konstant. Fortynd med vand, indtil du har en konsistens, som er passende. Hak estragonen fint og bland i saucen – eller smag til med den tørrede estragon. Varmes forsigtigt op, inden servering.

img_4714img_4691

Flødesauce med bacon, svampe og portvin

Ingredienser

 • 250 g bacon i tern
 • 1 stort løg
 • ca 200 g svampe (eller champignoner – jeg brugte tørrede Karl Johan)
 • 15 g smør
 • 2½ dl piskefløde
 • 2-3 ts dijonsennep
 • salt, peber
 • evt et skvæt portvin (ca ½ dl)
 • evt lidt vand, hvis saucen bliver for tyk

Fremgangsmåde:

Rist bacon på tør pande, indtil de er gyldenbrune. Tilsæt løg i tern og svits, indtil løget er blødt og har taget lidt farve. Tilsæt smørret (for at give smag) samt de skivede svampe eller champignoner og svits dem med, indtil også de er brune. Tilsæt fløden, lad det koge op og smag til med lidt sennep, salt, peber og evt. et skvæt portvin (det går så godt til bacon og svampe). Hvis saucen bliver for tyk, kan du fortynde den med vand (jeg synes dog, at den godt må være ret cremet).

Opskriften her er med inspiration fra Hjemme hos Xenia

20131109-img_3807 20131109-img_3811

Stuvet spidskål med porre

Ingredienser:

 • 1 spidskål
 • 1 porre
 • 100 g friskost
 • ca 1½ dl fløde
 • 25 g smør
 • 2-3 ts Pofiber
 • frisk timian
 • revet muskatnød
 • salt, friskkværnet peber
 • friske krydderurter (jeg brugte timian).

Fremgangsmåde:

Spidskål og porrer skylles godt og snittes meget fint. Koges i 2-3 minutter. Vandet hældes fra og fløde, friskost og krydderier tilsættes. Når det koger igen drysses Pofiber i, indtil stuvningen er tilpas jævn. Smages til med muskatnød, salt og peber. Kan drysses med friske krydderurter inden servering.

Stuvet spidskål med porre 1 Stuvet spidskål med porre 2

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s