Langtidsbagte tomater og squash med parmesan og græskarkerner.

Dagens fund på det store og folkelige søndagsloppemarked ved Odense Havn var en kæmpe, gul squash på omkring 2 kg. Jeg fik den ganske gratis hos en ældre dame, hvor jeg også købte et glas af hendes hjemmesyltede asier og agurker. Squashen var enorm og jeg måtte bære den som en lille baby i armen hele vejen hjem. “Babyen”  endte som hovedingrediens i en ratatouille lignende, lun salat, som vi spiste til et stykke laks.

Jeg er en smule træt af squash spaghetti for tiden, så den store grøntsag  (eller halvdelen af den) blev skåret i stykker og langtidsbagt i ovnen sammen med en masse forskellige tomater fra drivhuset. Jeg tilsatte løg, hvidløg, chili for at spice det lidt op – samt en smule kokossukker for at fremhæve sødmen i tomaterne. Server dine langtidsbagte squash og tomater lune som tilbehør til kød eller fisk – eller kolde iblandet lidt kylling som frokostsalat.

Langtidsbagt squash og tomat med parmesan-4Langtidsbagt squash og tomat med parmesanLangtidsbagt squash og tomat med parmesan-3Langtidsbagt squash og tomat med parmesan-2Langtidsbagt squash og tomat med parmesan-6

Ingredienser:

 • 1 stor squash, udhulet og befriet for kerner (jeg brugte halvdelen af squashen på billedet)
 • ca ½ kg små tomater i forskellige farver
 • 4 små løg
 • 6 fed hvidløg
 • ca 4 sp olivenolie
 • 2 friske chili
 • 1 sp kokossukker
 • groft salt, friskkværnet peber
 • evt et par ts æblecidereddike for lidt mere syre
 • rosmarinkviste
 • 1 håndfuld ristede græskarkerner
 • godt med friskrevet parmesan
 • frisk basilikum og koriander til pynt

Fremgangsmåde:

Skær squash i tern og tomater i halve. Hak chili, løg og hvidløg. Bland det hele i en bradepande med olivenolie, kokossukker, salt og peber. Vend rosmarinkvistene i. Sæt i ovnen ved 150 gr varmluft grader i ca 1 time. Efter 1 times tid (når det meste af væden er fordampet) rives rigeligt med parmesan hen over blandingen, der får endnu ca 30 minutter ved 125 gr. varmluft. Serveres lun eller kold og kan opbevares på glas i en uges tid i køleskabet.

Inspiration fra foodreal.com

4 thoughts on “Langtidsbagte tomater og squash med parmesan og græskarkerner.

 1. Joan Højlund siger:

  Kan også sauteres på panden og hældes i et ovnfast fad med sammenpisket æg og ostegratineres 15 min
  Ved 150° varmluft

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s