LCHF kammerjunkere

Kender du det  – med ting, der hører uløseligt sammen, selvom du ikke har en rationel forklaring på det? For eksempel bestemte retter, der bringer kærlige og trygge billeder frem på nethinden. Koldskål med kammerjunkere og jordbær bringer mig altid tilbage til barndommens somre, hvor vi 4 søstre sad i køkkenet med vores bare, sorte tæer og spiste koldskål. Vi maste jordbærrene ud i koldskålen og knuste kammerjunkerne ovenpå – og følte os som små prinsesser, når vi sad der og spiste og pjattede med vores lyserøde mad.LCHF kammerjunkere

I mange år har min koldskål været uden kammerjunkere – fordi jeg ikke har syntes om at skulle putte småkager i min mad. Forleden faldt jeg over disse LCHF kammerjunkere ovre hos Madbanditten – og hurra for det. De har den helt rigtige kammerjunkesmag – og køkkenet blev fyldt med dutfte af vanilje, kardemomme og citron, mens de bagte.

Vi spiste kammerjunkerne i en cremet LCHF koldskål med friske hindbær og mynte til. Se det var en rigtig sommerdessert 🙂
LCHF kammerjunkere og koldskålIngredienser til ca 40 stk:

 • 75 g mandler
 • 50 g mandelmel 
 • 1 spsk Sukrin Gold
 • 0,5 tsk stødt kardemomme
 • 1 ts vaniljepulver
 • 50 g blødt smør
 • 1 æggehvide (gem blomme til koldskål)
 • skal fra ½ usprøjtet citron

Fremgangsmåde:

Blend mandler meget fint i en minihakker. Bland dem med mel, sukrin og krydderier. Bland med det bløde smør og æggehvide. Dejen samles med hænderne,  til den minder om en småkagedej. Hviler 10-15 minutter. Trilles herefter til 20 kugler, der sættes på bageplade og trykkes lidt flade. Det er  vigtigt at presse kuglerne godt sammen, så de ikke smuldrer så meget, når de skal halveres. Kagerne bages i ca 15 min ved 160 grader varmluft. Afkøles og halveres med en meget skarp kniv. Herefter bager de videreved samme temperatur i ca 8 minutter. Brug eventuelt kagesmulderne til kammerjunkecrunch – så går der ikke noget til spilde.

Bagetid: 16 min ved 160 gr varmluft + 8 minutter ved samme temperatur efter halvering

4 thoughts on “LCHF kammerjunkere

 1. AM siger:

  Kan man ikke bare trykke dem flade fra starten af, så slipper man for at halvere dem? Måske formen bliver lidt anerledes, men smagen vil vel stadig være den samme 🙂

  Like

  • Kathe siger:

   Jo, det kan man sikkert. Jeg tror måske, at de så vil blive lidt blødere – men det bliver de jo alligevel, når de kommer i koldskålen. Jeg vil gerne høre, hvordan det går, hvis du forsøger dig.
   Mvh Kathe
   PS De skal nok bages lidt længere

   Like

 2. Maria siger:

  Smuk smuk smuk præsentation og de fine kammerjunkerer!

  Hvis de smager som originalen, så skal jeg bestemt prøve at bage dem og servere dem for mit lille sukkermonster! (;

  Ha en dejlig lørdag

  Kh maria

  Like

  • Kathe siger:

   Tak skal du have. Jeg synes, at de smager som originalen – dog er de ikke helt så sprøde. De er lidt vanskelige at skære igennem, inden de skal bages anden gang. Jeg synes dog, at det er hele besværet værd.
   Også en rigtig dejlig lørdag til dig.
   Mange hilsner Kathe
   Også en dejlig lørdag

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s