Grillede grøntsager på spyd

Egentlig er jeg slet ikke til grillspyd, fordi de er så besværlige at håndtere. De drejer ikke med, når jeg vender spydet og så ender det altid med, at de er lidt blege på den ene side og meget sorte på den anden. Nå, men det var højeste ønske fra søde Nina, da vi snakkede menu til grillmiddagen, som skulle spises sammen med pigerne og vores dejlige svigersønner. Hun havde så meget lyst til grillspyd – så det blev det naturligvis.

Da jeg var kommet mig over min frustration over spydenes manglende samarbejdsvilje, fandt jeg ud af, at de på trods af den vekslende overflade faktisk smager rigtig godt. Grillede grøntsager får en helt særlig smag – måske lidt som sommer på terrassen. Vi spiste spydene sammen med en grillet kalveculotte.

IMG_5759IMG_5762IMG_5700

Ingredienser:

  • løg
  • rød peber
  • squash
  • olivenolie
  • groft salt, friskkværnet peber

Du kan sagtens erstatte grøntsagerne med andre – de skal bare være nogenlunde faste og kunne sidde fast på et spyd.

Fremgangsmåde:

Rens dine grøntsager og skær dem i lidt grove stykker (de må ikke være for små, da de så går i stykker under grillningen). Pensl med olivenolie og grill dem over direkte varme, indtil de har taget farve. Herefter lægger jeg dem ind i midten af grillen, hvor de får inddirekte varme, indtil alle spyd er færdige. Drys med groft salt og friskkværnet peber inden servering.

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s