Frittata med løg, mozzarella og proscuitto

Eller på godt dansk: omelet med løg, ost og skinke. Eller måske skal vi  i virkeligheden kalde den for en opdateret æggekage. Jeg syntes bare, at det andet lød så godt – og det er altså ikke kun tom luft. Omeletten er faktisk lavet med et italiensk touch: olivenolien, den gode proscuitto, mozzarellaen og masser af frisk timian. Den smagte som en sommeraften i Rom 🙂

Frittata med løg, mozzarella og proscuittoFrittata med løg, mozzarella og proscuittoFrittata med løg, mozzarella og proscuitto

Ingredienser til 3 personer:

 • 6 æg
 • ½ dl fløde
 • 2 rødløg
 • 1 zittauerløg
 • 1 hel mozzarella på 125 g
 • 150 g proscuitto (eller anden røget landskinke – jeg brugte den fra LIDL, som ikke er så dyr)r
 • ca 20 cherrytomater
 • frisk purløg
 • frisk timian
 • salt, friskkværnet peber
 • olivenolie til stegning

Fremgangsmåde:

Start med at fordele proscuittoen påen bageplade med bagepapir. Sættes i ovnen ved 225 gr varmludt i ca 10 minutter, indtil kødet er lysebrunt og sprødt.  De skivede løg brunes let i olivenolie på en pande. Placer den skivede mozzarella rundt om på panden og steg videre for middel varme, indtil osten er smeltet. Pisk æg og fløde og hæld det over løg/ osteblandingen. Steg videre for middel varme i ca 10 minutter. Når bunden virker færdigbagt, men toppen endnu er lidt våd, sættes panden i ovnen under grill i ca 3 minutter. Så bobler frittataen op og bliver lidt lysebrun og lækker på overfladen. Dette kan udelades – så skal den blot have på komfuret, indtil den er gennembagt. Frittataen pyntes med den sprøde prouiscuitto, de kvarte cherrytomater og hakket, frisk purløg og timian. Måske med et enkelt glas rødvin, hvis det skal være rigtig italiensk. Velbekomme.

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s