Ristede orangerødder med nøddesalt og chili

Disse små, fine gulerødder købte jeg i Netto under navnet “Orangerødder”. Jeg tænkte, at det da bare var en lidt for smart måde at sælge gulerødder på. Men de var fine og lækre og meget billige, så de kom med i indkøbskurven. Vi kan godt lide ristede gulerødder som tilbehør til vores aftensmad – og rister dem oftest i lidt rapsolie krydret med hvidløg, løg, rød peber eller forskellige krydderier. Her kommer dagens version, som er lavet med en lækker nøddesalt fra Ærø, som jeg fik af min søde veninde forleden.

Ristede orangerødder med nøddesalt og chili

Ristede orangerødder med nøddesalt og chili

Ristede orangerødder med nøddesalt og chili

Ingredienser til 4 personer

 • 2 poser snack gulerødder (eller orangerødder eller 500 g almindelige gulerødder)
 • 2 ts rapsolie
 • 2 ts hindbæreddike
 • chili
 • nøddesalt
 • lidt grønne blade til pynt

Gulerødderne skylles og skæres i lange, skrå skiver. Ristes i rapsolie, indtil de tager farve (5-8 minutter). Hindbæreddiken hældes over og der krydres med lidt chili samt nøddesalt (eller hvad man nu har). Kan spises både varme og kolde.

17

Jeg vil gerne gøre lidt reklame for denne fantastiske hindbæreddike.  Jeg har egentlig altid været glad for æblecidereddiken fra Urtekram, men denne her overgår alt og er blevet min nye favorit. Den giver maden en fantastisk smag af syrlighed samtidig med, at man kan ane de søde hindbær. Det er meget svært at beskrive – så jeg kan kun sige “Prøv den”.

4 thoughts on “Ristede orangerødder med nøddesalt og chili

 1. Sheila siger:

  Der sker bare noget helt fantastisk med rodfrugter når de ristes – jeg bruger ofte min grillpande til det formål, uhm. Det er sjovt du lige tager hindbæreddike op. Havde faktisk tænkt om man kunne lave det selv, da jeg en dag så Fru Plum lave eddiker i fjernsynet 🙂

  Like

  • Kathe siger:

   Ja, det er rigtigt med ristede rodfrugter. Der udvikles jo sukker – og det er nok derfor, vi synes, de smager så godt. Særlig low carb er det heller ikke. Faktisk sagte min diætist under mit vægttabsforløb, at opvarmede rodfrugter var no go.
   Jeg har faktisk aldrig taget mig sammen til at anskaffe mig en grill pande. Er det en god ting?
   Mht hindbæreddiken, vil jeg da rigtig gerne høre, hvis/ når du finder på noget, der smager godt. Det lyder da som et rigtig sjovt eksperiment.

   Like

   • Sheila siger:

    Når du er så glad for at lave mad, er jeg sikker på at du ville blive rigtig glad for en grillpande! Den er også god til bøffer og kyllingfilet fx.-Og hvis man er til det, så er den alletiders til at stege fedtfattigt på. Jeg gav 249,- for min i Imerco, og den er tung, solid og holder formen og varmefordelingen.. 🙂

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s