Anmeldelse af BOSCH Tassimo T40

Vi har været så heldige af få en Tassimo T40 fra vores gode kaffepusher Arni fra Kaffekompagniet til afprøvning. Vi bruger normalt en Senseo maskine med kaffepuder og er vældig glade for det system. Her køber vi nogle super gode puder med 100 % Arabica økologiske bønner hos Kaffekompagniet til meget fornuftige priser (lidt under 1 kr/ kop). Men vil har naturligvis også kigget langt efter de smarte maskiner til kapselsystemer og drømt om at kunne lave en lækker macchiato på ingen tid.

Anmeldelse af BOSCH Tassimo T40

Anmeldelse af BOSCH Tassimo T40Anmeldelse af BOSCH Tassimo T40

Hvem kan have glæde af en Tassimo? Maskinen er et godt valg til dig, der vil have et bredt udvalg af drikke (Kaffekompagniet har 27 forskellige varianter), helt uden at skulle arbejde for dem. Maskinen er utrolig nem at anvende, den er hurtig og laver en rigtig velsmagende kaffe. Den er til dig, der gerne vil have lidt, men godt. En kop kaffe koster nemlig mellem 3,50 og 5,50 kroner – så man skal ikke drikke alt for mange kopper om dagen, før det bliver lidt dyrt. Vores forslag er, at man har maskinen som supplement til sin almindelige kaffebrygger og så tager sig en kop, når der skal lidt forkælelse til.

Betjening. Tassimos kapselsystem fungerer vha stregkoder. Når du sætter en kapsel i, aflæser maskinen selv typen, og ved derfor også hvor meget vand, der skal benyttes. Det er utrolig nemt og sikkert.  Man kan dog indstille maskinen til at give lidt mindre eller mere vand, men det har ikke været nødvendigt for os.  Alle drikke tilberedes altså helt automatisk – dog består latte macchiato, chai latte og chokolade af to forskellige kapsler (hvoraf den ene er mælk). Maskinen har ikke nogen opvarmningstid. Man sætter stikket i væggen, tænder for maskinen, sætter en kapsel i – og få sekunder efter har man varm kaffe. Det er altså ret fascinerende.

Konklusion. I første omgang tænkte vi, at det da var en lidt for dyr og smart maskine. Men efter at have drukket en masse forskellig kaffe, te og kakao i weekenden, er vi altså lidt solgte. Det er virkelig nemt og smager rigtig, rigtig godt.  Vi kunne godt tænke os en Tassimo som supplement til vores stempelkande og Senseo maskine. Det ville slet ikke være så ringe endda 🙂

Anmeldelse af de forskellige typer af kaffe, te og kakao. Vores helt klare favorit er Jacobs Tassimo Latte Macchiato Less Sweet (6,60 kr/ kop). Vi kan foreslå at dele mælkekapslen til 2 kopper (bare lave mælken i en kande for sig), da der efter vores smag er alt for meget mælk til en kop. Det vil hjælpe lidt på økonomien – både pengene og kalorierne. Hvis man nøjes med ½ mælkekapsel, giver det kun 33 kcal/ kop.  Prisen kommer ned på ca 5 kr/ kop. 

Anmeldelse af BOSCH Tassimo T40

Jacobs Tassimo Latte Macchiato Less SweetJacobs Tassimo Latte Macchiato Less Sweet

 • Intens smag af espresso kaffe
 • dejlig cremet mælkesmag
 • tilpas sødme (den almindelige macchiato var lidt for sød efter vores smag)

Gevalia Espresso (2,60 kr/ kop) og Jacob´s Espresso (2,90 kr/ kop)

Jacob´s Espresso

 • Skarp og intens kaffesmag, på den gode måde
 • Jacobs: blød og rund
 • Begge 2 er gode espressoer, men vi foretrækker klart Jacobs

Chai Latte med Lemongrass thé fra Twinings (6 kr/ kop)

Chai Latte med Lemongrass

 • Nogen kunne absolut ikke lide den, mens andre synes, den var ret lækker
 • Smager som varm mælk med en ren citrongræs smag
 • Velegnet som en slags dessert, cremet, sød og fyldig
 • Smager absolut ikke af chai te (det er næsten falsk varebetegnelse)

Côte D’or varm kakao fra Tassimo (7,10 kr/ kop)

Côte D'or varm kakao fra Tassimo

 • Smager af varm cocio
 • Ikke rig chokolade smag, men fed og ikke vandet,
 • Meget lækker, sød og dessertagtig

Dette indlæg er sponsoreret af Kaffekompagniet, men vi står 100% inde for beskrivelsen af maskinen og de forskellige drikke

7 thoughts on “Anmeldelse af BOSCH Tassimo T40

 1. Klaus siger:

  Det lyder umiddelbart temmelig dyrt med 3,5 – 5,5 kr for en kop, synes du stadig det er det værd? Nu ved jeg godt artiklen er nogen år gammel, men ville gerne have en opfyldning på, hvordan det står til med maskinen nu? Er du stadig glad for den?

  Mange hilsner
  Klaus

  Like

  • Kathe siger:

   Hej Klaus
   Jeg havde maskinen indtil april 2014 og forærede den så væk. Kaffen var ok, men det var prisen ikke. Vi havde også – og har stadig en Senseo. Vi har haft Senseo i rigtig mange år og synes, at vi her får den bedste kaffe til prisen (ca 1 kr/ kop). Vi køber puder med arabica bønner – og det smager godt. Mindst ligeså godt som en kapsel kaffe – men knap så fancy 🙂
   Mvh Kathe

   Like

 2. Celia Schow siger:

  Hej Kathe. 🙂

  Den ser godt nok lækker ud. Men giver selve mælkekapslen ikke en underlig konsistens? Jeg har fået det før (ikke fra en Tassimo, dog), og har ikke brudt mig om netop mælkedelen.

  Derfor har jeg en Nespresso maskine i stedet med mælkeskummer. Så kan jeg selv skumme mælken, og det resultat bliver super lækkert. 🙂

  Så jeg er lidt interesseret i, om Tassimo har lavet en ny teknologi på området, som fungerer? Selv er min umiddelbare indskydelse, at frisk mælk altid må være bedre?

  Stort knus. 🙂

  Like

  • Kathe siger:

   Jeg ved ikke, om Tassimo har lavet en ny teknologi ;-). Men du har da helt ret i, at frisk mælk, som man selv skummer altid er det bedste. Jeg synes, at mælken smager ret lækkert og friskt (selvom det ikke er det). Den er ikke helt så cremet, som når man selv skummer det. Det er dog kun den mindre søde udgave, jeg kan lide. De andre er for søde efter min smag. Men mand og børn, syntes at de er lækre. Man kan lidt sammenligne dem med smagen af kondenseret mælk. Når jeg synes, det er smart, er det udelukkende af bekvemmeligheds grunde. Det er supersmart, at man i løbet af nul komma fem, kan brygge sig en lækker, varm macchiato. Det tager bare lidt mere tid (og arbejde) med en mælkeskummer eller en Bamix, som vi plejer at bruge.

   Også et stort knus herfra 🙂

   Like

   • Celia Schow siger:

    Jeg kan godt se, hvad du mener. Jeg synes dog, at Nespresso har lavet deres mæleskummer på en vildt smart måde. Man hælder bare mælken ned i en beholder, trykker på en knap og venter. 🙂 Og vupti, så er der lækker, varm mælk med lidt eller meget skum (der er to forskellige “skummere” med, som enten skummer det lidt (perfekt til latte) eller meget (perfekt til cappuccino)). Love it.
    Jeg tror ikke, jeg ville gide at skumme mælken, hvis jeg skulle gøre det ved håndkraft, som man normalt gør. Men den der automatiske skummer er bare smart – og mælk har vi altid stående. 😀

    Men jeg kan godt se, hvad du mener med, at det er smart, at man kan få en lækker kaffe super hurtigt. 😀 Kaffe er altid godt! Og vigtigt. Altid. 😉 haha.

    Like

   • Kathe siger:

    Det lyder nu også ret smart. Hvordan er det med rengøring af skummeren? Er den besværlig?
    Og du har ret – kaffe er altid godt og vigtigt. Hvad skulle vi dog gøre uden? Især i de perioder, hvor jeg spiser få kalorier, er det virkelig selv forkælelse med en god kop kaffe med masser af dejligt mælkeskum. Uhm…..

    Like

   • Celia siger:

    Havde ikke lige set, at du havde svaret. 🙂 Den er faktisk vildt smart. Den fungerer lidt som en stor “kop”, som man hælder mælken i. Der er to “skummere” med, som skal sættes i nede i bunden, før mælken hældes i. De er magnetiske og klikker sig selv på plads med det samme.
    Når mælken er skummet og hældt fra, skyller man selve skummeren og tørrer selve “koppen” af. Det er super nemt! 🙂
    Man skal dog ikke bruge den til at skumme mælk flere gange i træk uden at gøre den ren imellem, for så kan mælken godt brænde fast i bunden. Men den tager 10-15 sekunder at gøre ren! 🙂

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s