Karry krydrede blomkåls frikadeller

Jeg tror, at man enten elsker eller hader – eller elsker at hade – blomkål. Jeg hører til dem, der elsker denne smukke, sunde og meget anvendelige grøntsag. Forleden var jeg inde på denne blog, hvor jeg læste om blomkåls frikadeller. Tænk, det har jeg aldrig før set – så de skulle prøves. Jeg valgte at lave dem med karry, hvidløg og chili, men man kan sagtens lave dem uden krydderier – eller med de krydderier, som man lige har lyst til. Tilbehøret var de gode bønnefritter med bacondrys (bacon, som er stegt i mikro ovn og hakket i småstykker) samt en fetacreme (feta blendet med skyr). Blomkåls frikadellerne mindede lidt om falafel og smagte fantastisk godt. Min kære mand kom med en stor kompliment :”Og så smager de ikke engang af blomkål” (som han ikke er så vild med). Som bonus er det en super sund og billig hverdags ret (15 kr/ blomkål) 😉
Ravfood-2648 Ravfood-2635
Ingredienser 
 • 1 blomkål – renset vægt 750 gram
 • 2 løg
 • 3 fed hvidløg (kan udelades)
 • 2 æg
 • 2 dl. skyr
 • 1 dl. vand
 • 5 spsk. fiberHUSK
 • 2 tsk. groft salt
 • 2 ts karry
 • friskkværnet peber
 • ca ½ ts chili
 • Kokosolie uden smag (eller anden olie) til stegning
Blomkål, løg og hvidløg hakkes fint i en foodprocessor. Røres med æg, vand, HUSK og krydderier. Hviler tildækket i køleskab i ca ½ time. Konsistensen skal være MEGET fast – betydeligt mere end almindelig frikadellefars. Steges i kokosolie eller anden olie på pande 7-8  min på hver side.
Ravfood-2647
NOTE: Blomkålsfrikadellerne smagte virkelig godt, men det generede mit øje, at de blev en anelse flade. Mine frikadeller startede ud pæne og runde, da de kom på panden. Desværre flød de lidt ud under stegningen og blev som sagt lidt fladere end ønsket. Jeg kan ikke helt regne ud, hvad der gjorde det. I den oprindelige opskrift var der en del havregryn, som jeg har fravalgt pga det høje kulhydratindhold. Jeg har til gengæld kommet en del mere HUSK i farsen. Måske bør man koge blomkålen først – men så går noget af det nemme jo lidt væk.
Hvis nogen af jer har en god forklaring, må I meget gerne lægge en kommentar.

2 thoughts on “Karry krydrede blomkåls frikadeller

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s