En low carb burger grill menu

I vores familie elsker vi en god grill aften. Vi griller så ofte, vi kan komme til det  – også en dag som i søndags, hvor det begyndte at styrt regne, da bøfferne var lagt på grillen. Egentlig havde jeg dækket op på terrassen i det skønneste solskin, men desværre satte regnvejret pludseligt ind og vi måtte hurtigt rykke hele arrangementet indenfor. Det er den dejlige, lunefulde, danske sommer 🙂

En low carb burger grill menu

Udover vejret kan det være en udfordring at lave low carb grill mad, men med en smule opfindsomhed går det alligevel.  Vi plejer at lave en dejlig grov burgerbolle, som sagtens kan undværes, hvis man er rigtig low carb. Den er dog ikke helt slem, da den er fuld af gode fibre :-). Desuden bruger vi sukkerfri syltede agurker/ agurkesalat og vi udskifter pommes frites med de berømte bønnefritter . En anden udfordring, når man griller bøffer til sin burger er dels, at bøffen ofte krymper sig sammen og bliver “lille og tyk” og dels, at den er for “løs i kødet”, så den mister saft og kraft. Jeg prøvede i søndags for første gang en BBQ burger presse . Den presser kødet sammen til en stor, flad bøf  og gør, at man på ingen tid får den perfekte bøf til sin burger.  Den er virkelig genial. For det første går det stærkt og for det andet får man en masse ens bøffer. Store, flade og saftige bøffer, der passer lige til bollen. Mums.

En low carb burger grill menu/ burgerpresseIMG_6034

Ingredienser til 12 store grove burgerboller:

 • 50 g gær
 • 5 dl lunken vand
 • 2½ tsk sukker
 • 1 tsk salt
 • 2 æg
 • 0,4 dl olie
 • 150 g  groft rugmel
 • 100 g havregryn
 • 500-550 g  hvedemel

Opløs gæren i det lune vand og rør sukker, salt, olie og æg i. Rør rugmel og havregryn i. Ælt hvedemel i efter behov og ælt det godt igennem. Lad dejen hæve 1 time (ikke længere, så bliver bollerne tørre). Slå dejen ned og del den i 12 stykker, der rulles til boller.Tryk bollerne flade, så de er 2 cm i højden og lad dem hæve 30 min. på bagepladen. Pensl dem med æg og drys med sesam. Fordel bollerne på 2 bageplader. Bages 12 min midt i ovnen ved 210 gr indtil de er gyldne.

Ingredienser til  ca 12 burgerbøffer:

 • 1 kg hakket oksekød af en god kvalitet med ca 10% fedt
 • 3 ts salt
 • 3 sp Worchestersauce
 • 3 ts hvidløgspulver
 • 1 revet løg
 • ½ ts chili (kan udelades)
 • friskkværnet peber

Bland saltet godt i kødet med fingrene (det binder væsken i kødet, så man undgår, at bøffen mister væske, når den steges) og lad det hvile i ca 10 minutter. Tilsæt de øvrige ingredienser. Tag  ca 100 g kød, form det til en kugle og placer den i bunden af BBQ hamburgerpressen. Jeg lagde et rundt stykke bagepapir i bunden, for at gøre det lettere at få bøffen ud. Læg “låget” på, pres og tag bøffen ud af pressen. Form alle bøfferne. Gennemsteg altid din bøf af hakkekød, men oversteg den ikke – så bliver bøffen nemlig tør. Brug evt. et stegetermometer (bøfferne skal være 75 grader i centrum). Bøfferne pensles med en god olivenolie, inden de grilles i ca 4-5 minutter på hver side over direkte varme. Jeg brugte min nyerhvervede grillpensel fra Eva Solo, som er virkelig god, fordi den er dejlig bred og fordi den kan hænge på glasset, når den ikke er i brug. Så undgår man at den falder ned i olien og bliver fedtet. Der skal ikke ekstra krydderier i olien, da kødet er velkrydret i forvejen.

En low carb burger grill menu

Ingredienser til bønnefritter til 6 personer

 • 750 g fine haricots verts
 • 4 ts olivenolie
 • 4 ts groft salt

Haricots verts fordeles på 2 bageplader dækket med bagepapir. Olivenolie og groft salt vendes i bønnerne (brug dine hænder). De bages på hhv 2. øverste og 2. nederste rille ved 200 gr varmluft i ca ½ time, indtil de er lidt mørke og  sprøde.

En low carb burger grill menu/ bønnefritter

En low carb burger grill menu

Byg din burger med chilimayonaise (vi bruger den fra Hellmanns, som ikke er helt så fed som almindelig mayonaise), salat, tomat, bøf, rødløg, syltede agurker og ketchup. Server lidt ekstra chilimayonaise til bønnefritterne. Drik friskt vand og rødvin til (det indeholder ikke så mange kulhydrater som øl og sodavand). Spis hele herligheden sammen med søde mennesker – så smager det nemlig meget bedre. Hjertelig velbekomme.

Indlægget er sponsoreret af RoyalDesign.dk og ligger rent faktisk på deres hjemmeside 🙂

2 thoughts on “En low carb burger grill menu

 1. Sheila siger:

  Sikke et hyggeligt sommer indlæg – den bøf presser er godt nok smart!
  Vil lige sige, at endnu et plus ved Hellmann’s mayo er, at de bruger øko æg. Det synes jeg er fantastisk, i dyrevelfærdens navn. Jeg bruger chili mayo’en til alt nærmest; den smager godt og ikke for stærkt 🙂

  Like

  • Kathe siger:

   Ja, det er en velsmagende og sympatisk mayonaise. Chili mayonaisen er heller ikke så fed, som andre mayonaiser (det er jo et +, hvis man ikke spiser LCHF).

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s