Solbærdrøm

Jeg håber ikke, at I er trætte af alle vores desserter – for her kommer endnu en af slagsen. Lækker, sund og sukkerfri med ganske få kalorier. I weekenden for nogle uger siden var vi hos vores søde svigersøn for at plukke bær. Hans have bugnede med de skønneste solbær og ribs. Solbærrene var så store som små, sorte vindruer – og så er det ikke engang løgn. De blev nibbet og frosset ned i poser med ca 300 g pr pose, så de nemt kan bruges til en smoothie eller andet lækkert.  Det blev til denne solbærdrøm i første omgang. Den er lavet på samme vis som vores jordbærskyr – men ifølge Nina smager den mere voksent. Hvad man så end skal lægge i det :-). Ifølge undertegnede smagte den rigtig godt af solbær med lidt rom i. Herligt. PS Undskyld billedernes ringe kvalitet, men fotografen er pt inde som værnepligtig 😉

Solbærdrøm Solbærdrøm

Ingredienser (angivelserne er ca):

  • ca 300 g solbær (eller andre bær)
  • 2½ dl skyr, fromage frais, eller kvark
  • 2-3 dl pasteuriserede æggehvider
  • ca 50 g g Sukrin
  • 3 ts flydende sød
  • ca 3/4 dl kærnemælk
  • ca ½ ts romessens (hvis man er til det)

Fremgangsmåde:

Solbær, skyr, vanilie og flydende sød kommes i en skål og blendes med en stavblender. Æggehviderne piskes stive, hvorefter sukrin piskes i. De stiftpiskede ægehvider røres i og kærnemælken tilsættes for at gøre den tyndere. Smages til med flydende sød og romessens. Serveres i et glas evt med lidt sukkerfri kokos crunch eller andet drys.

3 thoughts on “Solbærdrøm

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s