Torsk i sesam

Idag skulle vi have resten af den lækre “Spicy Ginger Soup“. Desværre er den ikke særlig LCHF venlig, da kulhydratindholdet i suppen alene er 71%.  Da jeg har aftalt med min diætist at tabe mine kære genbrugskilo på LCHF, måtte jeg finde på et eller andet for at højne niveauet. Tidligere spiste jeg den med kogt torsk, hvilket jo er ganske sundt, hvis man kigger på kalorieindholdet alene. Men intet fedt – d.v.s. ingen MUFA overhovedet.

Derfor valgte jeg at vende små stykker af frisk torskefilet i sesamfrø (som indeholder meget få kulhydrater, men til gengæld har et højt indhold af MUFA) og stege dem i koldpresset rapsolie. Det smagte aldeles herligt – nærmest lidt á la fish & chips, bare uden chips –  og bragte kulhydratindholdet ned på  dejlige 17%.

Torsk i sesam

Torsk i sesam

Torsk i sesam

Ingredienser til 1 person

  • 180 g torskefilet (gerne frisk)
  • ca 2 ts rapsolie (gerne mere iflg. LCHF)
  • ca 10 g sesamfrø (gerne mere iflg. LCHF)
  • salt, peber
  • 1 lime

Torsken skæres i stykker på ca 5 x 5 cm. Disse vendes i sesamfrø, krydret med salt og peber. Steges i meget varm rapsolie i 1-2 min på hver side. Serveres med limebåde.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s