Hytteost med nøddecrunch og granatæble

Ja, så er den her igen – hytteosten. Hvis man ikke er til hytteost, skal denne post bare springes over. Men jeg elsker det og især, efter jeg er startet på LCHF, hvor jeg kan tillade mig at spise den “fede” på 4% (som jo ikke er særlig fed endda). Hytteosten er fantastisk, fordi den smager skønt, kan anvendes på mange forskellige måder og så er den på en og samme tid proteinrig og kulhydratfattig.

Pt er vi vilde med denne lidt “søde” version, som vi spiser både til morgenmad og som mellem måltider. Jeg har den ofte med til min morgenmad på arbejde i et glas med låg på.

Hytteost med nøddecrunch og granatæble

Ingredienser

Hytteosten røres med vanilie og sød. Nøddecrunchen hakkes og drysses sammen med granatæblekernerne over retten.

PS Tjek kulhydratindholdet, når du køber din hytteost. Det varierer en del fra mærke til mærke.

5 thoughts on “Hytteost med nøddecrunch og granatæble

 1. ifmylifewasafairytale siger:

  Hej Kathe.
  Jeg er også helt vild med hytteost på den søde måde. Er selv hoppet af stivelsesvognen og forsøger desuden at begrænse mit indtag af kulhydrat. Jeg plejer dog både at blande hytteosten med lidt skyr, vaniljepulver, revet citron/lime skal og dadelsød (dadler i kogende vand blendet.) Det smager nærmest af cheese cake. Deruover drysser jeg med lidt kakao nips og kerner og kokosflager stegt i kokos olie. Mums!

  Like

   • ifmylifewasafairytale siger:

    Apropos desserter, skal du tage at prøve en sund choko mousse af avocado, kakao- og vaniljepulver, dadelsød, lidt kokosmælk og ristede kokosflager på toppen. Det smager virkeligt syndigt og lækkert – og så er det jo overhovedet ikke usundt. (Jeg propper nogle gange lidt revet appelsinskal og lidt kaffe i + noget neutral proteinpulver. Der er mange varianter.)

    Like

 2. Sheila siger:

  Lækkert! Det er mange år siden jeg egentlig har fået granatæble-kerner. Men de er jo sprøde og gode, og fuld af godt “krudt”. Jeg har ikke tænkt over dét med kulhydratindholdet – det skal jeg lige huske til næste gang 🙂

  Like

  • Kathe siger:

   Ja, den smager rigtig dejligt. Min diætist har anbefalet granatæblekerner og blåbær som frugt, når man spiser LCHF – da det ikke vejer så meget og dermed ikke giver så meget kulhydrat. Det er faktisk også det eneste frugt, jeg spiser – lige bortset fra et skivet jordbær i ny og næ 🙂

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s