Blomkålsflan

Flan kommer oprindeligt fra fransk og betyder “en slags flad kage”. Ordet bruges egentlig mest i kage sammenhænge, så hvordan det lige har sneget sig ind til blomkålen, ved jeg ikke. Men godt smager det – sådan lidt soufflé agtigt – og så er det LCHF venligt.

Blomkålsflan er velegnet som tilbehør til al slags kød og fisk. Desværre glemte jeg at tage et billede, da flan´en lige var kommet ud af ovnen. Her havde den løftet sig flot – sådan lidt soufflé agtigt. Så her kommer et billede, som er taget halvvejs inde i aftensmaden :-). Den ser måske ikke så lækker ud, men smager virkelig dejligt og fungerer fint som erstatning for kartoffelmos.

Vi spiste den som tilbehør til en dejlig Million boef bourgignon sammen med en grøn salat.

Blomkålsflan

Ingredienser

  • 1 mellem stort blomkål
  • 2½ dl  piskefløde
  • 1 dl vand
  • 8 æg
  • salt, peber

Fremgangsmåde

  1. Blomkålen renses og deles i mellemstore buketter.
  2. Lægges i en gryde og dækkes med piskefløde og vand. Koges møre, 10-15 minutter.
  3. Det hele blendes med æg og smages til med salt og peber.
  4. Kommes i smurte ildfaste ramekin skåle (jeg brugte 4 ramekin + fadet, som ses på billedet) som sættes i ovnen i vandbad ved 150 grader C i 45-60 minutter, til de er stivnede og let gyldne på toppen.
  5. Serveres straks, da de hurtigt falder lidt sammen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s