Tunfrikadeller the LCHF way

Søndag skulle jeg lave tunfrikadeller til vores frokost med mormor og farmor. Vores ellers gode opskrift på tunfrikadeller er ikke helt LCHF venlig og en googlesøgning gav desværre ikke noget resultat (andet end vores egen opskrift :-)). Derfor har jeg lavet denne version, som smager rigtig godt.

Frikadellerne suger vældig meget olie under stegningen, så brug en ordentlig olie (jeg brugte en koldpresset olivenolie tilsat en smule smør for at give smag).IMG_1898LCHF tunfrikadeller

Menuen til vores LCHF søndagsfrokost bliver således:

Til salaterne serveres  oopsies samt frisk bagte grovflutes (til de brødspisende)

Ingredienser

 • 2 dåser tun i vand 
 • 1 æg
 • 50 g friskost
 • 2 sp husk
 • 2 sp malede hørfrø
 • 1 lille løg
 • 2 fed hvidløg
 • 1 håndfuld bredbladet persille (eller andet grønt)

Tunen drænes for vand. Jeg lavede farsen i en foodprocessor, men den kan ellers laves som almindelige frikadeller. Farsen skal stå og trække i ½ time. Frikadellerne steges med god varme i 6 min på hver side.

10 thoughts on “Tunfrikadeller the LCHF way

 1. Karen Baggesgaard siger:

  Hej,
  Jeg har brug for et super hurigt svar. Jeg skal have tunfrikadeller til aften og vil lave farsen lige nu. Kan den godt stå og trække til i aften når der er husk i elle vil husk suge væde hele dagen godernes efterlade farsen tør og sej? Jeg har brugt creme fraise i stedet for ost og ingen malede hørfrø, for det har jeg ikke.

  Like

  • Kathe siger:

   Hej Karen
   Du kan roligt lave farsen nu, vil jeg mene. Hvis du synes, at den er for tør i aften, skal du bare tilsætte læidt mere creme fraiche.
   Mvh Kathe

   Like

   • Kathe siger:

    Nu er jeg ikke LCHF ekspert, men jeg ved så meget, at olivenolie indeholder 8,8 g mod rapsolie 33,3 g polyumættede fedtsyrer/ 100 g olie (dem, som vi IKKE vil have).
    Hvad angår MUFA (de monoumættede fedtsyrer) indeholder olivenolie 74,6 g mod rapsoliens 55,5 g/ 100 g olie.
    Så vidt jeg nu ved, skal man kun bruge olivenolie (og smør) i sin madlavning. Med kun mener jeg, at de andre olier ikke er så sunde i deres sammensætning.
    Men endelig “correct me, if I´m wrong” 🙂

    Like

 2. Celia siger:

  Gud, hvor lækkert, Kathe. 🙂 Jeg lavede noget lignende i går, bare ikke med helt så mange ingredienser. Jeg plejer at lave dem med 3 dåser tun, to æg, lidt mandelmel, løg og mælk. Ligesom almindelige frikadeller. I går droppede jeg dog både mælk og mel, og de blev super gode! Jeg steger dog altid kun i rent smør… Jeg ved ikke med LCHF, men paleo-folk (som vi prøver at følge herhjemme) er vist ikke så glade for olie. 😉 Men jeg har ikke sat mig 100% ind i det!

  Lækre ser de ud, og jeg vil da også prøve mig med hvidløg i næste gang! Nam nam, tunfrikadeller smager bare lækkert! 😀

  Like

  • Kathe siger:

   Det lyder spændende. Hvordan fik du dem til at hænge sammen – altså uden mel?
   Uha, Celia – jeg er heller ikke total ekspert på de forskellige retninger. Men det vist rigtigt, at LCHF bruger mere fedt end paleo. Jeg prøver at lande lidt midt imellem, men er nok mest til LCHF (selvom jeg kun har kørt det strikst i 3 uger. Jeg forstår nu ikke, hvis man ikke må bruge olie. Der er jo masser af MUFA i olie (i modsætning til smør) 😉
   Men ja, tunfrikadeller er virkelig lækre – og smager forbavsende lidt af fisk.

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s