Ina’s Nøddekager – uden sukker og gluten

OBS disse småkager er IKKE slankemad, selvom de er sukkerfri.

Men de er kulhydratfattige og hvis man skal have et par julesmåkager (eller 3), er dette et ganske fornuftigt valg. At småkagerne er næsten uden kulhydrater betyder, at de ikke får dit blodsukker til at stige, hvilket er en ganske god ting, hvis man vil undgå “cravings”.  I denne opskrift har jeg udskiftet melet med hasselnøddemel og HUSK. Sukkeret har jeg udskiftet med Sukrin og flydende sødemiddel. Hasselnøddemelet kan købes, men det kan nemt laves ved at blende hasselnødderne i en foodprocessor. Måske har man mere lyst til den originale (og MEGET) lækre version af  Ina´s Nøddekager . Vi synes nu , at kagerne her blev utrolig sprøde og velsmagende og vil bare sige : “Prøv dem”

Ina´s nøddekager uden sukker og glutenØverst: Ina´s NøddekagerNederst: Ina´s Nøddekager uden sukker og gluten

Ingredienser til 11 små småkager (en lille portion, så man ikke risikerer at forspise sig :-))

 • 30 g smør (stuetemperatur)
 • 30 g sukrin
 • 1 tsk flydende sødemiddel
 • 30 g hasselnøddemel
 • 1/4 tsk bagepulver
 • 1 knivspids salt
 • 30 g ristede, hakkede hasselnødder

Hasselnødderne ristes i ovnen ved 125 grader i 10-15 min eller indtil skallen kan smuldres af. Derefter sættes ovnen til 200 grader. Det bløde smør, sukrinen og den flydende sød piskes sammen. Hvis smørret ikke er blødt nok, kan du bare give det 10-20 sek. i mikrovnen. Tilsæt derefter hasselnøddemel, bagepulver, salt og rør det sammen. Hvis du ikke har gjort det, smuldr hasselnødderne (evt. i et viskestykke) inden, du hakker dem. Put dem i og rør rundt. Sæt dejen på et stykke bagepapir (evt. med en teske) og flad dem ud. Sæt dem midt i ovnen og bag dem i ca. 10 min. Tages straks af den varme plade og afkøles – så bliver de fine og sprøde.

One thought on “Ina’s Nøddekager – uden sukker og gluten

 1. Louise Petersen siger:

  Er de stadigvæk sprøde dagen efter ? Vil lave dem til min fødselsdag og vil gerne efterligne en almindelig småkage så godt som muligt da gæsterne ikke er vandt til andet. Førhen bagte jeg ofte Havreflager men har irritabel Tarm så kan ikke tåle det længere

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s