Sandwich boller

Disse LCHF boller er luftige, lækre og bløde og har en herlig smag af smør. Jeg tænker, at de er velegnede som burgerboller, sandwichboller, morgenboller – eller hvad du har lyst og fantasi til. Det tager få minutter at lave dem, da de er bagt med bagepulver og derfor ikke skal hæve. De indeholder færre kalorier end traditionelt LCHF bagværk bagt med nøddemel, da jeg har bagt dem med Pofiber.  Hvis du ikke bekymrer dig om kalorier, kan du bage bollerne med mandelmel, som er i den oprindelige opskrift fra Kvalimad.dk.  Mandelmelet gør dem lidt tungere og mere fyldige. Hvis du er til den rigtig hurtige løsning, kan jeg anbefale Randi Rosas Eighties (også med Pofiber), som vi bager i mikroovnen.

Pofiber er efter min mening en ganske smart opfindelse. Det består af tørret kartoffelfiber, men indeholder kun 12 g kulhydrat/100 g.  Det lyder umiddelbart som mange kuhydrater, men Pofiber er ultralet, så du skal kun bruge ganske lidt af det. Pofiber er helt smagsneutralt og man bruger det gerne i bagværk, da det binder væske rigtigt effektivt og giver brødet en saftig konsistens. Og så er det rimelig billigt i forhold til mandelmel og kokosfiber. Jeg køber mit Pofiber i LCHF butikken.

Omregningstabel:

Læs mere her, hvis du ønsker at erstatte dit nøddemel med Pofiber – eller omvendt.

Husk dog, at fedtprocenten i disse boller er ganske høj, så en enkelt bolle giver dig en pæn portion fedtstof (ca 75 % af en måltidsration fedtstof for en kvinde jf. Diana Kaisers anbefalinger). Derfor bør du ikke indtage en masse ekstra fedt til måltidet, hvis du gerne vil tabe dig. Spis for eksempel bollen med en masse grøntsager samt en god hakkebøf ( = en burger) eller andet kød/ fisk.

LCHF boller-2LCHF boller-3LCHF boller-4

Ingredienser 6 store boller:

(200 kcal/ stk med Pofiber  eller 275 kcal/ stk med mandelmel)

  • 6 æg
  • 100 gram smør
  • 1½ dl (30 g) Pofiber  eller 3 dl mandelmel (150 g)
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 knivspids salt (ikke mere, da bagepulver også salter)
  • chiafrø til pynt (det giver lidt ekstra omega-3 fedtsyrer)

Fremgangsmåde:

  • Smelt smør og lad det køle lidt af.
  • Pisk æggene sammen i en skål og rør smørret i.
  • Pisk Pofiber, salt og bagepulver i.
  • Fordel dejen i  6 forme af en passende størrelse. Bollerne bliver pænest, hvis du bager dem i forme – ellers tror jeg, at de flyder noget ud. Jeg bruger disse siliconeforme, som har en diameter på 12 cm, men du kan også bare fore en form af passende størrelse med bagepapir.
  • Bages ved 175°C varmluft i 15-20 min. 
  • Lad dem køle af på en bagerist.
  • Opbevares i køleskab eller fryses. De smager også fint efter en tur på brødristeren.

LCHF boller

Dette indlæg indeholder affiliate links, der giver os kommission, hvis du køber noget i den pågældende webshop. Vi linker altid kun til produkter, som vi selv har brugt og og kan stå inde for.

 

14 thoughts on “Sandwich boller

  1. Jette siger:

    Hej Kathe.
    Jeg er helt vildt glad for jeg fandt din blog fordi du har opskrifter til striks LCHF – de fleste andre steder, skal man vide hvordan man skelner mellem de forskellige former ved at kigge på ingredienserne, men det kan være svært når man er ny i denne verden.

    Du har så mange lækre opskrifter, så tak for at du lægger dem ud til os 🙂

    De boller du har lavet her – hvor mange kulhydrater indeholder de ? Jeg har prøvet opskriften på Eighties, og de er super gode, de skal også prøves som burgerboller. Men jeg så lige, at du laver dem her i stedet for…

    Like

    • Kathe siger:

      Hej Jette
      Tak for dine søde ord. Jeg skelner desværre ikke længere mellem liberal og striks LCHF i mine opskrifter. For tiden spiser jeg liberalt.
      Jeg har ikke lavet næringsberegning på sandwichbollerne, så jeg kan ikke hjælpe med kh indhold. Jeg kan anbefale dig lifesum (gratis) eller madlog (som jeg selv bruger), hvis du gerne vil beregne næringsindhold i dine opskrifter.
      Kh Kathe

      Like

  2. Carla siger:

    Jeg bruger en opskrift på boller som følger det samme princip som din, med den store undtagelse at min indeholder 1½ fiberhusk, der gør at bollerne fint kan formes og hænger bedre sammen. Jeg elsker at læse dine indlæg, der er velskrevne og med fine billeder (mit kompliment til fotografen).

    Like

    • Kathe siger:

      Det lyder som en rigtig god ide. Jeg vil prøve at lave en sammenligning inden længe – især med fokus på konsistens og smag. Smager husk´en meget igennem, synes du?
      Og tak for dine pæne ord – det gør mig glad 🙂

      Bedste hilsner Kathe (der også er fotograf nu, fordi Katrine næsten er flyttet hjemmefra)

      Like

      • Carla siger:

        Jeg synes ikke husken smager igennem, men til gengæld suger bollerne utroligt meget. Jeg kan ikke spise dem uden at have noget at drikke til. Gør dine det samme?
        Jeg har selv opgivet at lave fine billeder til min blog, og bare accepteret at det ikke bliver bedre end hvad iPad’en kan producere, men må indrømme at en del af tiltrækningen ved Rav Food er de indbydende billeder.

        Like

      • Kathe siger:

        Ja, de suger ganske meget væske. Mht billeder, så har vi bloggere jo forskellige “varemærker” og det er ganske fint, synes jeg. Der er jo forskellige grunde til, at vi læser de forskellige blogs: gode historier, holdninger, nytænkende opskrifter og billeder. Du har en god historie at fortælle omkring din kur – og det skal du holde fast i, fordi det fungerer super godt.
        Keep up the good work 🙂
        De bedste hilsner Kathe

        Like

Skriv en kommentar