Low carb 2 minutters ristebolle

Forleden faldt jeg over disse lækre risteboller hos Wholesomeyum.com. De ligner krydderbollerne, som vi i min barndom kaldte for risteboller. Det er ikke så tit, at jeg bager LCHF brød – men disse blev jeg nødt til at prøve.

Det blev min morgenmad på en dejlig tirsdag og jeg kan allerede nu afsløre, at de smager rigtig godt. Akkurat som en rigtig ristebolle. Low carb ristebolle Det tager få minutter at lave dejen i en ramekin, sætte den i mikroovnen, lirke bollen ud igen og så en tur i brødristeren. Teksturen er fin – ikke for tør – og smagen minder om en ristet krydderbolle.

Jeg har endnu kun prøvet at lave bollen i en ramekin, men jeg tænker, at den også kan laves på en tallerken ligesom Eigthien, bages i ovnen som Langos eller måske bare steges på en pande. Low carb ristebolleDet eneste minus for mig – som også er grunden til, at jeg sjældent bager LCHF brød – er kalorierne. Ristebollen er ok på kulhydratindholdet, men en bolle, som du ganske vist deler i 3, indeholder altså 342 kalorier. Det vil sige, hvis du spiser det hele, hvilket jeg gør. Læg dertil lidt smør og evt ost og du kommer pænt op i kalorieindhold.

Hvis du ikke behøver at tælle kalorier , er du bare heldig. Jeg vil nøjes med at nyde en ristebolle i ny og næ – måske bare om søndagen. For godt smager de – det er helt sikkert.

Low carb 2 minutters ristebolle

IngredienserLow carb ristebolle

 • 3 sp ( 27 g) ikke affedtet mandelmel (eller malede mandler)
 • 1/2  sp ( 5 g) kokosfiber eller Pofiber
 • 1 sp ( 12 g) smør
 • 1 stort æg
 • 1 knivspids salt
 • 1 knivspids kardemomme
 • 1/2 ts bagepulver

Fremgangsmåde

 1. Smelt smørret i en ramekin (ca 8 cm i diameter) – eller brug et almindeligt krus.
 2. Bland det med de øvrige ingredienser (jeg brugte en teske til at røre det sammen med)
 3. Bag bollen i mikroovnen ved max effekt i ca 90 sekunder
 4. Lad bollen stå i et øjeblik til afkøling, hvorefter du kan lirke den ud af ramekinen (brug evt en kniv til at løsne den i kanten)
 5. Skær bollen i 3 dele og rist i en brødrister

Næringsindhold/ bolle (100 g)

 • Kalorier: 127 ( 342)
 • Protein: 4,8 g ( 13 g)
 • Kulhydrat: 1,9 g (5 g)
 • Kostfibre: 1,7 g (4,5 g)
 • Fedt: 11 g (30 g)

2 thoughts on “Low carb 2 minutters ristebolle

 1. Iselin Berstad Larsen siger:

  Jeg kom over denne oppskriften tilfeldig og bestemte meg for å prøve. Jeg brukte en vanlig kopp og det var perfekt!
  Smaken på denne “riste-bollen” er nydelig, det minner meg om det som på norsk kalles Julebrød (bare uten rosinene)
  Dette vil nok for meg bli en ny favoritt!

  Like

  • Kathe siger:

   Hej Iselin
   Tusind tak for din feed back. Jeg er glad for, at du kunne lide ristebollen.
   Jeg vil tilføje i opskriften, at man kan bruge et almindeligt krus.

   Mange hilsner Kathe

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s