Salted Caramel Chocolate Chip Cookies

Det er ved at være nogle år siden, at vi havde hjemmeboende børn. Vi fik vores 3 børn i løbet af 2 1/2 år, så der var fart over feltet i mange år. Den lille aldersforskel har også gjort, at de flyttede hjemmefra næsten samtidig. Første flyttede storebror til Århus og 3 år efter flyttede Nina og Katrine. De bor her i Odense sammen med deres kærester, så vi ser dem lidt oftere end de 2 fra Århus.

Det var en stor omvæltning, da pigerne flyttede. Vores ellers meget livlige hjem blev pludseligt ganske stille, hvilket var meget mærkeligt. Nu har jeg vænnet mig til det og nyder vores rolige hverdag. Men jeg elsker alligevel, når jeg pludselig får en sms fra en af pigerne: “Mor, er det ok, hvis jeg/ vi lige kommer hjem og …..”.Salted Caramel Chocolate Chip CookiesOnsdag havde Nina skrevet til mig, om jeg ville hjælpe hende med at bage salted caramel chocolate chip cookies til kollegerne i IKEA Odense, hvor hun har haft sommerferiejob. Nina havde nemlig fået sig en slem forkølelse – men cookies skulle der altså til på hendes sidste arbejdsdag.

Katrine kom spontant forbi til aftensmad – og pludselig var der vældig liv i køkkenet. Pigerne drak Pepsi Max og bagte cookies – og mor ryddede op. Det var næsten som i de gode gamle dage – kaotisk og rigtig dejligt.Salted Caramel Chocolate Chip CookiesDet blev nogle virkelig gode cookies. Søde og sprøde var de – og med en lille karameloverraskelse indeni. Vi brugte en 47 % chokolade, men var enige om, at kagerne sagtens kan bære en 70 %. De var nemlig meget søde.

På de første kager, kom Nina til at presse Center chokoladen for langt ned i kuglen – så karamellen flød ud under kagen. Den skal kun lige sættes ned i kuglen – så kommer det til at passe.

Kagerne flyder pænt meget ud, så du skal bare sætte de runde kugler på pladen, som de er. Husk at opbevare dine cookies i en lufttæt beholder – ellers bliver de hurtigt bløde.
Salted Caramel Chocolate Chip CookiesLille note fra Nina: Kollegaerne var rigtig glade for dem, selvom vi alle var enige om, at det var nogle meget syndige cookies ;). Bøtten med cookies blev lynhurtigt tømt, og jeg er glad for, at der er ikke er flere hjemme i huset, ellers kan jeg altså ikke lade være med at spise dem til morgenmad :p. Jeg vil helt klar bage dem med en 60-70% chokolade næste gang.

Nina har fundet opskriften er hos Sallysbakingaddiction.com

Salted Caramel Chocolate Chip Cookies

Ingredienser

 • 170 g smør
 • 150 g brun farin
 • 100 g rørsukker (eller melis)
 • 1 ts vaniljepulver
 • 1 æg + 1 æggeblomme
 • 280 g hvedemel
 • 1 ts natron
 • 1 1/2 ts majsstivelse
 • 1/2 ts salt
 • 180 g mørk chokolade (vi brugte 47%, men kagerne er søde, så de kan sagtens bære en 70%)
 • 15-24 stykker Center chokolade = 2 ruller (der er 13 chokolader i 1 rulle) eller Rolo (begge slags er chokolader med karamel indeni)
 • flagesalt

FremgangsmådeSalted Caramel Chocolate Chip Cookies

 1. Smelt smørret
 2. Bland de 2 slags sukker og vaniljepulver.
 3. Pisk (med piskeris) smørret i sukkeret
 4. Pisk først ægget i, dernæst æggeblommen
 5. Hak chokoladen i stykker på ca 1/2 x 1/2 cm
 6. Bland resten af de tørre ingredienser med halvdelen af chokoladestykkerne
 7. Hæld ægge/sukkerblandingen ned i melblandingen og rør det sammen med en ske
 8. Sæt dejen i køleskabet i 1 – 2 timer
 9. Tænd for ovnen på 175 ° almindelig varme
 10. Lav ca 30 små dejkugler med ca 1  spiseskefuld dej i hver (vi fik dog 48 stykker)
 11. Pres 1 Center/ Rolo chokolade lidt ned i hver kugle og dæk den med en anden dejkugle. Du må ikke presse den for langt ned, så løber karamellen ud af cookien. Sørg for at “samle” de to kugler, således at karamellen ikke flyder ud i mellem dem, men gemmes indeni.
 12. Pres nogle chokoladestykker oveni
 13. Læg kagerne på bageplader dækket med bagepapir. Der kan være ca 9 kager pr plade, da de flyder noget ud.
 14. Bages på 2. nederste rille i ovnen ved 175 ° almindelig varme i 12 minutter (de vil virke noget underbagte, når du tager dem ud, men de skal ikke have mere!). Hvis du foretrækker dine cookies ekstra sprøde, så giv dem et par minutter mere.
 15. Drys hver kage med en lille smule flagesalt straks, du har taget kagerne ud af ovnen. Ram evt. chokoladen – så bliver saltet nemlig liggende. Dette kan undlades, hvis du ikke er til det – Vi synes det komplimenterede kagen rigtig godt :).
 16. Lad kagerne afkøle på bagepladen i 10 minutter, inden du flytter dem over på en rist
 17. Når de er HELT kolde, kan du pakke dem væk
 18. Husk at gemme dine cookies i en lufttæt beholder, da de ellers bliver hurtigt bløde.

2 thoughts on “Salted Caramel Chocolate Chip Cookies

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s