FRK. SKRUMP 10 ugers boostkur – anmeldelse & giveaway

// Indeholder reklame i form af affiliatelinks //

EDIT 29/5: Tusind tak for alle jeres dejlige besvarelser. Jeg ville ønske, at I alle kunne vinde en bog – men det er der desværre kun 1, der kan. Jeg har trukket lod mellem besvarelserne her og på bloggen – og da da da da …… vinderen er Pia Karner Fritzbøger

Jeg har modtaget et eksemplar af “FRK. SKRUMP 10 ugers boostkur” fra Politikens Forlag. Normalt er jeg ikke meget for lynkure, men min nysgerrighed blev pirret, fordi jeg kender damerne bag frk. Skrump (Majbritt Engell og Alice Hartvig) som et par meget kompetente diætister.

Jeg fulgte bl.a. Alice Hartvigs “Når mor er på skrump”, da jeg fra 2009 – 2010 tabte mig 50 kilo på low carb kost og træning. Det gik jo rigtig godt dengang – og nu har jeg brug for motivation til at komme af med 20 genbrugskilo, så hvorfor ikke søge tilbage til det, der har virket.

Jeg har tabt 3 1/2 kg på under 1 uge.

Boostkuren virker – ihvertfald for mig lige nu. Jeg har været igang i 6 dage (det er ikke længe, jeg ved det) og har tabt mig 3 1/2 kg, hvoraf de ca 2 kilo var overvægt, som jeg havde taget med hjem fra ferien i Malaga.FRK. SKRUMP 10 ugers boostkur

FRK. SKRUMP 10 ugers boostkur” er velegnet til dig, der måske har været på kur længe og nu er gået lidt i stå. Den er også til dig, som gerne vil se resultater (de lover et gennemsnitligt vægttab på 10 kilo), men som også er motiveret.

Kuren er opbygget efter princippet om, at vægttab boostes dels af den rigtige sammensætning i kosten ( som er nogenlunde svarende til normal til liberal LCHF) og dels en variation i det daglige kalorieindtag.

Derfor er kuren opbygget af 4 uger med hver især 4 boostdage (ca 800 kcal), 2 basisdage (ca 1400 kcal) og 1 fridag. Du bestemmer selv, hvor dagene skal lægges. Den 5. uge er med 7 basisdage og så starter man forfra.

Lidt om motivation

Motivationen har du brug for, da boostkuren ikke er verdens nemmeste at gå til. Jeg har som sagt været igang i 6 dage og min erfaring er, at den kræver

  1. Nøje planlægning af ugens boost-, basis- og fridage i forhold til dine sociale aktiviteter. Du skal ikke træne hårdt eller gå i byen på en boostdag. Men du kan godt gå på arbejde (eller det kan jeg, incl. ca 10 km gang). Jeg har lagt dagene ind i min google kalender og gjort boost = rød, basis = gul, fri = grøn. Så kan jeg hurtigt danne mig et overblik.
  2. En kalorietæller til at indtaste det, som du spiser. Jeg bruger Madlog.dk, men du kan også bruge Lifesum, som er gratis. Desuden skal du have en køkkenvægt, så du kan veje dine portioner, der ellers hurtigt bliver for store (ihvertfald hos mig).
  3. Evt proteinpulver og ElverBrød, som bruges en del i bogens af opskrifter. Jeg har ikke tidligere brugt hverken det ene eller det andet, men har nu investeret i begge dele – og er rigtig glad for det. Du kan godt gennemføre kuren uden.
  4. Viljestyrke på boostdagene, da ca 800 kcal ikke er meget at gøre godt med. Men det er muligt, hvis du følger de meget proteinrige og kaloriefattige opskrifter i bogen (her kommer punkt 3 til sin ret).

Forfatterne har lavet nedenstående skema i bogen, så du kan teste, om du er parat til din boostkur. De kommer med forslag til, hvad du kan gøre, hvis du ikke er helt parat (f.eks. at starte uden boostdage).FRK. SKRUMP 10 ugers boostkur

Lidt om bogens opbygning og indhold

Bogen er opbygget, så den første del handler om motivation, træningsboost, mental boost, livsstilsfærdigheder – og hvad du gør, når boostkuren er færdig. Den sidste del er vigtig, synes jeg, da det først bliver rigtig svært, når man har tabt sig og skal holde vægten. Sådan var det ihvertfald for mig. Året, hvor jeg tabte mine mange kilo var en lang og festlig flyvetur. Men det var svært at finde den vægtstabile vej.

Sidst i bogen er der udover forslag til ugeplaner ialt 65 opskrifter, hvor det er angivet, om opskriften kan bruges under boost og/ eller basis. Som tidligere nævnt kræver det en smule at sætte sig ind i kurens opbygning og principper – men når det kører, er det til gengæld rigtig godt.FRK. SKRUMP 10 ugers boostkur

Lidt om min 1. uge på boostkur

Jeg har allerede lavet en del af opskrifterne – incl ovenstående cocio-shake, som både jeg og manden er vilde med. Udover den har jeg lavet en bær-shake, en omelet med asparges og skinke, panini (lavet af ElverBrød) med ost og skinke, en spejlægmad og sågar en low carb havregrød, der smagte forrygende. Og jeg har spist en masse ElverBrød.

Når jeg taster opskrifterne ind i Madlog, bliver mine dage med en fordeling, der ser således ud:

  • Fedt: 35 – 52 %
  • Protein: 32 – 37 %
  • Kulhydrat: 12 – 18 % (en enkelt dag på 30 %)

Jeg har haft 4 boostdage, 2 basisdage og 1 fridag (incl idag) og det har været sjovt med afvekslingen. Når jeg et par dage har spist ca 8oo kcal, føles det som rigtig meget med 1400 kcal. Og fridagen er rar at se frem til. Den bruger jeg, når vi skal i byen at spise.  Jeg har indtaget ca 850 kcal om dagen på boostdagene og 1400 – 1500 kcal på basisdage og fridag.

Jeg har følt mig sulten på boostdagene, men ikke mere, end jeg kunne holde ud. Jeg har spist 3 måltider alle dage og ingen mellemmåltider, fordi det er sådan, jeg normalt spiser.

Som sagt – efter 6 dage har jeg opnået et vægttab på 3,5 kilo, minus 2 cm om brystet, 1 cm i taljen og 3 cm om hofterne. Lad det bare fortsætte sådan. Bogen indeholder iøvrigt forslag til et dagligt 6 minutters styrketræningsprogram, som kan udføres derhjemme. Det har jeg endnu ikke afprøvet. Jeg nøjes med mine daglige 12.000 skridt.FRK. SKRUMP 10 ugers boostkur

Hvad synes jeg om bogen?

FRK. SKRUMP 10 ugers boostkur” er en nytænkende og meget inspirerende bog/ slankekur. Man fornemmer tydeligt fagligheden i den. Sproget i bogen er godt og opbygningen er logisk. Der er masser af spændende opskrifter, som desværre ikke alle er med billeder.

Forfatterne er ærlige og lægger ikke skjul på, at kuren kræver motivation af følge deres kur. Men hvis du har den, så tror jeg på, at du kan få succes med dit vægttab – og til dig vil jeg varmt anbefale bogen.

Jeg har tænkt mig at følge kuren i 10 uger og vil komme med ugentlige opdateringer her på bloggen.

Og nu til vores giveaway

Politikens Forlag vil forære en af jer læsere et eksemplar af “FRK. SKRUMP 10 ugers boostkur”. Du skal blot skrive, at du gerne vil deltage, enten her eller endnu bedre på Facebook.

Vi trækker en vinder søndag den 29/5 kl 20.00

Udgivet i samarbejde med Politikens Forlag .

52 thoughts on “FRK. SKRUMP 10 ugers boostkur – anmeldelse & giveaway

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s