MADGLAD – en anmeldelse og giveaway

EDIT den 16/5 kl 00.07: Vinderen af et eksemplar af MADGLAD blev Lotte Abildgård.

Jane Faerber aka Madbanditten har gjort det igen. Hun har skrevet en kogebog, som er langt mere end en samling opskrifter. JF har som altid et budskab og hun forstår at komme ud med det på en fin måde uden at fordømme eller missionere. Samtidig lægger JF ikke skjul på, at hun gerne vil have os til at kigge på vores eget og vores families sukkerforbrug. Måske er der plads til forbedringer?

MADGLAD er en bog om mad til børn, men efter min mening har den sin berettigelse hos alle, der gerne vil skære ned på sukkerforbruget.  JF skriver om 10 gode madvaner og foreslår, at vi overvejer den kontekst, som måltidet sættes ind i. Hvad spiser vi – hvordan – hvornår og hvorfor.

Hun fortæller om sine egne erfaringer med børn og mad, og hun giver tips til, hvordan man tackler kræsne børn.

MADGLAD indeholder desuden 80 børnevenlige opskrifter, som er opdelt i morgenmad, madpakker, 30 minutters mad, supper, ovnretter, mad fra de varme lande, vegetarmad, desserter, kager og basisopskrifter. Alle opskrifterne er uden gluten og raffineret sukker – til gengæld er de fulde af sund fornuft.
Madglad anmeldelseMADGLAD anmeldelse

Hvad synes jeg om MADGLAD?

Bogens teoridel er velskrevet og inspirerende. JF er en virkelig dygtig formidler, der hele tiden er på niveau med læseren, så man ikke føler sig talt ned til. Det er imponerende, for det er et følsomt emne, som hun denne gang har kastet sig over.

Opskrifterne er smukt illustrerede, lette at gå til, og de er faktisk også interessante for os, der ikke længere har hjemmeboende børn. Således fandt min lidt kræsne mand en del retter i bogen, som han gerne vil prøve. Jeg har allerede med stor succes serveret et par af retterne fra bogen, nemlig Kylling, bacon og spidskål i parmesanfløde og Jambalaya med kylling, chorizo og rejer.

Egentlig havde jeg planlagt at forære mit anmeldereksemplar af MADGLAD til en, som har små børn, men det er ikke sket endnu. Der er nemlig så mange gode retter i den bog, som jeg skal lave, så den har nu fået sin plads i kogebogsreolen. Og der bliver den stående i et godt stykke tid.

Og nu til vores give away.

Politikens Forlag har været så venlige at sponsorere et eksemplar af MADGLAD til en af jer læsere. Hvis du gerne vil vinde, skal du blot lægge en kommentar – helst ovre på Facebook – eller her på bloggen.

Vi trækker en tilfældig vinder på søndag den 15/5 kl 20.00

Udgivet i samarbejde med Politikens Forlag .

24 thoughts on “MADGLAD – en anmeldelse og giveaway

 1. Betty Jacobsen siger:

  Mine børnebørn vil så gerne være med til at bestemme og lave maden, når vi passer dem. Det ville være dejligt med lidt inspiration.

  Like

 2. Marianne Juhl siger:

  Vil være så fantastisk at kunne overbevise mine 3 teenage drenge om sund kost. Vi lever meget aktivt og har brug for noget sund og nærende kost men ikke altid nemt at overbevise drengene om det

  Like

 3. Kristina siger:

  Åhhhh den vil jeg rigtig gerne have fingre i🙀 Trænger til ny sund og lækker inspiration, som også husets teenager gider sætte tænderne i😊

  Like

 4. Sofie siger:

  Det kunne være lækkert at vinde! Man kører nemt lidt tør for ideer til lowcarb… Altid godt med nye spændende og inspirerende opskrift! Og så nogle der er AFPRØVET – har lidt for tit stået i situation hvor man ville være liiiidt for kreativ og eksperimenterende og der så endte galt haha 😀

  Like

 5. Lise Mortensen siger:

  Den vil jeg elske at vinde! Jeg har en meget kræsen søn på 3 1/2, som helst vil spise Marie kiks, is og rosiner, så det ville være skønt med både tips og opskrifter, der kunne få ham til at elske rigtig mad, ligesom sin mor 😉

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s