Æggelatte med færre kalorier

Idag er det uden tvivl vejr til varm chokolade (måske med appelsin) eller æggelatte, hvis du er til det. Efter en træls weekend, hvor jeg har været ramt af en ondsindet virus på balancenerven, har jeg ikke haft appetit til noget som helst (jeg skal nok spare dig for detaljerne). Hold da fast, hvor det hele kørte rundt. Meget ubehageligt.

Idag er svimmelheden heldigvis aftaget og appetitten er så småt ved at vende tilbage. Jeg fik pludselig lyst til en æggelatte, hvilket måske kan undre dig, hvis du aldrig har prøvet sådan én. Men den smager altså skønt – lidt som en cremet almindelig latte.

Iflg min diætist skal jeg skrue ned for mængden af fedt og op for proteinerne, hvis jeg skal gøre mig forhåbninger om at smide nogle kilo. Derfor forsøgte jeg mig med en æggelatte uden fedt – men i stedet for med en smule mandelmælk. Den smagte super godt og “kostede” mig kun ca 100 kalorier. Et perfekt mellemmåltid.Æggelatte Hvis du er til den traditionelle æggelatte med kokosolie eller smør, så finder du den lige her.

Ingredienser til 1 person

 • 1 æg
 • ½ dl mandelmælk (eller almindeligt mælk)
 • 2 tsk instant kaffe (jeg brugte Café Noir med karamelsmag)
 • evt lidt sødning (jeg bruger 1 sødtablet)
 • ca 3 dl kogende vand

Fremgangsmåde

 1. Kog vandet
 2. Kom ingredienserne bortset fra vand i et høje blenderglas.
 3. Blend med din stavblender∗ og tilsæt vand, mens der blendes videre i nogle sekunder, indtil alt er blandet.
 4. Hæld kaffen i et stort krus eller glas og nyd

Næringsindhold i 1 portion  

 • Kcal 102
 • Kulhydrat: 2,3 g
 • Protein: 7,4 g
 • Fedt: 6,9 g

4 thoughts on “Æggelatte med færre kalorier

 1. Yvonne siger:

  Hej
  Jeg kæmper også med kiloerne efter at være stoppet med at ryge. Og til trods for at jeg forsøger mig med ca. 1500 kcal om dagen og ca 6×1 times løb om ugen, ja så sker der ikke noget! Hjælper det dig at skrue ned for fedtet som din diætist anbefaler?

  Like

  • Kathe siger:

   Hej Yvonne
   Når jeg overholder diætistens anbefalinger – og dropper mit daglige glas rødvin – så går det langsomt men ok.
   Diætisten har anbefalet mig 1200 kcal dagligt (jeg er 50+), protein 35%, kulhydrat 25 % og fedt max 40 %.
   Desuden skal jeg spare på det mættede fedt og i stedet for spise MUFA (avocado, mandler, raps- og olivenolie). Ost er ok.
   Så lige nu spiser jeg liberal LCHF med fokus på flere proteiner og ikke for meget fedt. Jeg får 30-40 g nettokulhydrater om dagen.
   Det bliver ikke nemmere, jo ældre man bliver og jo flere år, man har spist low carb. Sådan er det ihvertfald for mig.
   Held og lykke med dit vægttab 🙂
   Bedste hilsner
   Kathe

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s