5 fede slanketips

For ca ½ siden tog jeg en beslutning om at forlade min elskede strikse LCHF til fordel for en mere liberal udgave. Hvis du følger med på bloggen, så ved du, at jeg kæmper en hård kamp mod nogle fastsiddende genbrugskilo.

Jeg tør godt afsløre, at det faktisk går rigtig godt. Stille og roligt falder vægten og taljen bliver mindre. Og jeg nyder at kunne slå mig løs med gulerødder og andet godt. Jeg vil i slutningen af indlægget her komme med 5 fede slanketips, som virker for mig. Det er på ingen måde raketvidenskab – men det fungerer.

Nedenstående billede viser mig idag – og i 2009, hvor jeg vejede 115 kg.

Kathe Rav før og efter

Kort om min baggrund

 • Fra 2009 – 2010 tabte jeg mig 50 kg vha en low carb high protein diæt.
 • I 2012 pådrog jeg mig en rygfraktur og det medførte mange ændringer i mit liv – bl.a. stop for træning, 1 års kamp for at blive afklaret rent jobmæssigt og desværre også 20 kg ekstra på sidebenene.
 • Umiddelbart efter min rygskade, i starten af 2013 gik jeg fra low carb til LCHF, først liberal, så striks ( ca 1 år med hver).
 • Om det er LCHF eller manglende træning eller trøstespiseri, der er årsag til vægtøgningen – ja det er svært at sige. Men ikke desto mindre har det været nærmest umuligt for mig at tabe de 20 kg.
 • Jeg har spist liberal LCHF med ekstra proteiner og mindre fedt siden maj 2015.

Og hvordan er det så gået efter ca ½ år på liberal LCHF med ekstra proteiner?

 • Vægt: -4 ½ kg
 • Bryst: -4 cm
 • Talje: -8 cm
 • Hofte: -9 cm
 • Lår: -5 cm på hvert lår
 • Overarm: -3 cm på hver arm

Min gennemsnitlige energifordeling (jeg loggede min mad i begyndelsen – men gør det ikke nu)

 • Kalorier: ca 1400/ dag
 • Kulhydrat 15 – 20 %
 • Protein 35 – 45 %
 • Fedt 40 – 50 %

Hvad med motionen?

Jeg har ifølge min Fitbit  gået 1567 km siden den 15. marts i år, hvilket svarer til 7 km om dagen – hver eneste dag. Jeg har ikke dyrket andet motion.

Andet?

Jeg har næsten hver dag spist 1 Isis soft lækkerbar og drukket 1 glas rødvin.

12189160_10153706819098537_4974105590741962321_n

Og nu til de 5 fede slanketips – det, som virker for mig

 • Spis mange proteiner (1-1½ g/ kg/ dag)
 • Vær ikke fedtforskrækket, men undlad at spise store mængder ekstra fedt
 • Planlæg dine måltider – så det er lettere for dig at spise sundt
 • Gå, gå, gå
 • Fejr dine succes´er – pral om nødvendigt

Ovenstående tips eller strategier har fungeret for mig. Jeg måler og vejer ikke min mad længere – men har fokus på at få rigeligt med proteiner. Jeg spiser meget kylling, fisk, skaldyr, skyr og æg. Jeg tilsætter sjældent ekstra fedt til mine måltider, men sparer ikke på stegefedt – og jeg spiser altid fedtkant og det sprøde skind på kyllingen. Ikke at glemme de gode oste – både i mine salater og i maden – samt piskefløden i min kaffe.

Jeg sørger altid for at planlægge de kommende måltider, så jeg ikke pludseligt står og mangler noget sundt at spise. Således laver jeg min elskede skyrkoldskål til flere dage ad gangen. Det er min morgenmad på hverdage. Frokosten er oftest en rest fra aftensmaden, som jeg altid pakker ned i en bøtte, når vi har spist. Så er den klar til næste dag.

Læs evt mere om, hvad jeg spiser i det oprindelige indlæg om at slanke sig med flere proteiner.

Low carb jordbærkoldskål

Jeg har valgt at gå rigtig meget – da det stort set er den eneste form for motion, som jeg kan lave meget af uden at få ondt i ryggen. Men alting virker jo – bare man gør det ofte nok. Jeg går til og fra arbejde – 1 time hver vej – 4 dage om ugen. Jeg har investeret i gode vandresko og – støvler, 1 god rygsæk samt en stormsikker paraply. Så der er ingen undskyldning for ikke at gå. Jeg elsker mine gåture og jeg er sikker på, at de mange kilometer, som jeg går hver dag, har en gavnlig virkning på både krop og sjæl.

Jeg fejrer mine små succes´er – blandt andet ved at forkæle mig selv med lidt nyt tøj og grej (Fitbit ur, fede vandrestøvler, nye krydderier til køkkenet o.lign). Men også ved at være aktiv i lukkede vægttabsgrupper på Facebook, hvor det er tilladt at prale lidt. Og ved at lave et indlæg som dette.

Jeg har for første gang i mange år fundet ro i min livsstil. Jeg er ikke så ekstrem længere – og hvis jeg træder lidt ved siden af – og tro mig, det sker jævnligt – så tænker jeg pyt. Måske er det alderen – måske har jeg bare fundet den rigtige vej for mig. Jeg aner det ikke – men det føles godt.

18 thoughts on “5 fede slanketips

 1. Isabella siger:

  Jeg er ved at opbegynde en livsstilsændring, men har et spørgsmål angående revet ost?
  Jeg kan så der er kartoffelstivelse i, det må man vil ikke spise?
  Skal jeg så kan en blok ost og så selv rive osten?
  Tak for en mega fed og inspirerende blog ☺

  Like

 2. Christine Kurt siger:

  Du er så sej 👍 Og hvor er det godt gået. Der er al mulig grund til at være stolt af dig selv og prale lidt. Jeg har fulgt din side et godt stykke tid og finder stor daglig inspiration, så tusinde tak for det ❤️
  Jeg tror på balance i al ting. Min mand og jeg har hver tabt os 15-18 kg siden 01. Februar sidste år og har fulgt LCHF principperne samtidig med moderat motion, men også undt os selv et glas rødvin og sunde snacks.
  Fortsæt du med din nye balance så skal det nok gå i den rigtige retning. Mange hilsner Christine

  Like

  • Kathe siger:

   Hej Christine
   Tusind tak for opmuntring og søde ord.
   Sejt med jeres vægttab – og ja, du har helt ret i, at det handler om at finde balancen. Jeg har den absolut mere end da jeg var rigtig stor – men kan også mærke, at jeg nemt kan falde tilbage i de gamle mønstre. Derfor mit konstante fokus på de rigtige valg, som jeg kan mærke gør det gode for mig.
   Mange hilsner Kathe

   Like

 3. Anne-Marie siger:

  Hvor er det flot gået! Det med at gå meget har også rigtig god effekt på mig og noget jeg gerne vil i gang med igen. Der er lige smuttet 10 kg på det seneste år pga. medicin. Og smertefulde led med væske, har gjort jeg mest har cyklet. Hvis bare de sidste fire kunne komme væk, så vil jeg være tilfreds. Men hold da op, et fint nu billede du har. 😊

  Like

  • Kathe siger:

   Tak skal du have. Gang er god motion, hvis bare man gør det ofte nok.
   Vi er pt i Malaga og har i snit gået 13 km om dagen. Så jeg håbet, at det har begrænset feriekiloene 😉
   Pøj pøj med dine kilo. Jeg tænker ar hvert kilo mindre gør rigtig meget godt i forhold til dine ledsmerter.
   Kh Kathe 🙂

   Like

 4. Rosa siger:

  Tak for update, Kathe… Hvor skønt at du har fundet en balanceret og afslappet livsstil, hvor der er plads til at leve. Det lyder virkelig godt… og meget inspirerende. Tror jeg skal prøve at implementere nogle af tipsene i min dagligdag, når jeg kommer hjem til DK igen. En lang udlandsrejse har sat sine spor på sidebenene>_< Fortsat god 'rejse' mod dine drømmes mål:-) Kh Rosa

  Like

 5. Emilie // Valbylille siger:

  Sikke et skønt indlæg!
  Jeg tror, at et af de vigtigste elementer i en sund hverdag er nydelse. Altså en form for bevidst nydelse, hvor man vælger noget til, fordi det gør en glad, giver energi eller hvad ved jeg. Det kan jo både være et glas rødvin og gåturen til arbejde.
  I mine øjne er der et stort lighedstegn mellem at være sund og være glad, og det lyder som om, at du har fundet en virkelig god balance. Det er vi nok en del, der kan lære af.

  Like

  • Kathe siger:

   Hej Emilie
   Jamen, det tror jeg da, at du har helt ret i. Når vi gør “forbudte” ting og dernæst bebrejder os selv det – ja, så kommer vi i en dårlig spiral, hvor vi får det dårligt og så trænger til mere af det “forbudte”.
   Det har taget mig et langt liv at lære at nyde – og sige pyt. Men jeg kan gøre det nu – og det er en dejlig følelse.
   Bedste hilsner Kathe

   Like

 6. Susanne siger:

  Hej Kathe.
  Jeg kan kun tilslutte mig koret af halvgamle koner, der går fedtet væk 😉
  Jeg har levet liberal LCHF siden 1/1 2015, har i samme tidsrum gået 1330 km.
  Resultatet har være et vægttab på 15 kg og tab af en hulens masse cm. Er f.eks kommet fra størrelse 44 i buks til 38 🙂
  Mange hilsner
  Susanne

  Like

  • Kathe siger:

   Hej Susanne
   Tak for din dejlige historie – og for at dele den med os. Et imponerende resultat, må jeg sige – så flot. Og hvor viser det også, at alle indsatser tæller – bare vi bliver ved.
   Kh Kathe

   Like

 7. Lis siger:

  Godt gået, og dejligt billede af dig – du ser gu’ da godt ud! Flot at du har gået så mange km. Jeg går også hver dag mindst en time, men tror kun det er 5 km – det går så til gengæld op og ned hele vejen.
  God weekend til dig og din familie
  knus lis

  Like

  • Kathe siger:

   Hej Lis.
   Ja, det er ikke så tosset at gå for os halvgamle koner. Håber også, at det går godt for dig? Skal du ikke snart på Facebook ?
   Knus Kathe

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s