Slank med flere proteiner

I fredags havde jeg møde med min diætist, som for 6 år siden hjalp mig med at tabe 50 kg.
2 år efter mit vægttab (i 2012 pådrog jeg mig en rygfraktur. Denne medførte mange ændringer i mit liv – bl.a. stop for træning, 1 års kamp for at blive afklaret rent jobmæssigt og desværre også 20 kg ekstra på sidebenene.

Umiddelbart efter min rygskade gik jeg fra low carb til LCHF, som jeg nu har spist i 2½ år. Om det er LCHF eller manglende træning eller trøstespiseri, der er årsag til vægtøgningen – ja det er svært at sige. Men ikke desto mindre er det utrolig svært for mig at komme ned i vægt.

Diætisten mener, at min krop trænger til et wake up call. Derfor har vi taget en for mig lidt grænseoverskridende beslutning. Planen er en fordeling på 30-40% protein, 25 % kulhydrat og max 40 % fedt. Jeg kommer til at ligge på 88 g klhydrat dgl – så det er stadig liberal LCHF (omend det er mange kh, synes jeg). Jeg spiser normalt max 10 % kulhydrat og ca 60 % fedt.

Madplan uge 24

Min energifordeling ser således ud

  • Kalorier: ca 1400/ dag
  • Kulhydrat 10-15 E% (under 50 g/ dag)
  • Protein 20 – 30 E% ( 90 – 125 g/ dag)
  • Fedt 50 – 65 E% (80 – 115 g/ dag)

Mine madplaner

Morgenmad og frokost

Aftensmad

Jeg laver næsten altid til et par dage ad gangen. Jeg spiser ca 150 g kød/ 200 g fisk pr måltid, ½ tallerkenfuld grøntsager samt 2 sp fedtstof.

Mellemmåltider:

Jeg spiser sjældent mellemmåltider, men indimellem snupper jeg for for ca 100 kcal af nedenstående til min aftenkaffe. Det skal tilføjes, at jeg altid bruger 1 sp fløde i min kaffe (og det bliver afmålt hver eneste gang, da jeg ellers kommer for meget i):

Læs kommentarerne til indlægget her

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s