Lakridsfudge

Forleden dumpede årets lakridsjulekalender fra Johan Bûlow ind ad døren. Sort, fristende og fyldt med lakrids til 24 dejlige dage. Lakridsen er naturligvis ikke uden kulhydrater, men der er ikke gluten i, så den kan også spises af folk med glutenallergi. Jeg valgte straks at forære den til min søde mand, som elsker lakrids. Han fik virkelig julelys i øjnene :-). Jeg kan  ikke sige noget om indholdet endnu, men jeg er ikke i tvivl om, at det smager.

Desværre opstod der straks en uimodståelig trang til lakrids hos hele familien – og med ca 1 uge inden kalenderen må åbnes, skulle vi finde på noget andet. Jeg har på flere blogge læst om fudge uden sukker – hvor nogen blandt andet har tilsat lakrids. Da jeg havde en dåse af Johan Bûlows raw lakridspulver – blev det løsningen på vores trang til lakrids.

Jeg valgte også at lave en fudge version med vanilie, mandler og tørrede jordbær til de ikke lakrids spisende mennesker. Hvis du er mere til karameller med rigtig sukker, så har vi en opskrift på det lige her.

Lakrids- og vaniliefudge

Fudge uden sukker

Lakrids- og vaniliefudge

2 slags fudge – med lakrids eller med vanilje, mandler og tørrede jordbær.

Ingredienser (giver 25 stk af hver):

Lakridskarameller:

 • ca 1 sp raw lakridspulver
 • samt 1 sp raw lakridspulver til pynt

Vaniliekarameller:

 • 1½ ts vaniliepulver
 • 50 g smuttede, hakkede mandler
 • lidt frysetørrede jordbær til pynt

Fremgangsmåde:

Hæld alle ingredienserne i en gryde og lad småkoge i ca 90 min, imens du jævnligt rører. Når massen er blevet lysebrun og den begynder at sætte sig lidt i kanten, er den færdig. Del portionen i 2. I den ene rører du ca 1 sp raw lakridspulver (smag dig frem) og i den anden rører du vaniliepulver og hakkede mandler. Hæld dem i 2 små brødforme beklædt med bagepapir. Lakridsfudgen pyntes med et drys af den raw lakridspulver og den anden pyntes med frysetørrede jordbær.  Sæt dem på køl eller frost. Skær ud i tern og spis løs. Selvom der ikke er sukker i, så pas på. For kalorierne er der i rigelige mængder. Hvis du ikke får spist dem alle, skal fudgen opbevares i køleskabet, da den hurtig bliver blød. Men hold da fast, hvor den smager godt 🙂

IMG_3919

Jeg fandt en opskrift på en norsk low carb blog, som jeg brugte som udgangspunkt for min fudge.

Julekalenderen er sponsoreret af Johan Bülow.

Dette indlæg indeholder affiliate links fra LCHF butikken, der giver os kommission, hvis du køber noget den pågældende webshop. Vi linker altid kun til produkter, som vi selv har brugt og kan stå inde for.

10 thoughts on “Lakridsfudge

 1. Helle Mathiesen siger:

  1000 tak for en super lækker opskrift. Jeg er nu igang med nr. 2 portion – den første holdt desværre ikke til jul:) Jeg valgte at komme groft hakkede saltede peanuts i den ene halvdel i stedet for mandler, jeg skal hilse og sige at det er altså også godt. Rigtig god jul til dig og tak for alle dine gode opskrifter, som jeg har prøvet mange af.
  Hilsen Helle

  Like

  • Kathe siger:

   Dejligt, at I kan lide dem. Vi må prøve med saltede peanuts – det lyder rigtig godt. Vi har også erfaring for, at det er farligt at starte i al for god tid med konfekten 🙂
   Mvh Kathe

   Like

  • Kathe siger:

   Ha ha. Vi er også glade for den raw, men kan til gengæld ikke så godt lide den søde udgave. Og pulveret er virkelig godt her, da det lægger sig som små sprøde lakridskugler. Det smager ret godt.
   Mvh Kathe

   Like

 2. Lis siger:

  Ser super lækkert ud 🙂 Den julekalender er heller ikke så tosset – hernede kan vi ikke købe rigtig lakrids – måske jeg skulle jeg få min svigerinde til at medbringe en når hun kommer-

  Like

  • Kathe siger:

   Eller kan du få den sendt? Jeg er ikke selv den store lakrids spiser ( der er da en enkelt last, som jeg ikke har), men min mand glæder sig som et lille barn.
   Kh Kathe 🙂

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s