Fladbrød til burgere, sandwich, wraps mm

I disse brød er melet erstattet af grøntsager. Du kan bruge de fleste slags grøntsager – her har vi brugt gulerod og squash. Opskriften er stærkt inspireret af grøntsagsfladbrødene i Jane Faerbers “LCHF – spis dig mæt og glad”.

Jeg har dog valgt at erstatte blomkål med squash, da det indimellem kan blive lidt for meget blomkål – selv for en kålelsker som mig.  Vi bruger brødene som sandwichbrød, burgerbolle til LCHF burger, hotdogbrød, wraps – you name it. De smager virkelig godt, og de giver dig en del flere fibre end de populære oopsies🙂

LCHF fladbrød til burgere, sandwich, wraps mm

LCHF fladbrød til burgere, sandwich, wraps mm

LCHF fladbrød til burgere, sandwich, wraps mm

Ingredienser til 6-8 stk

 • 1 stor squash (eller ½ stort blomkålshoved)
 • 2 store gulerødder
 • 2 store sp sesammel
 • 2 sp grøn Husk  eller ½ dl Pofiber
 • 2 ts tørret persille (eller hakket frisk)
 • 2 æg
 • 60 g revet ost
 • ½ ts tørret chili (kan udelades, hvis man ikke ønsker en spicy smag)
 • 1 ts groft salt

Fremgangsmåde

Riv squash og gulerod fint (eller blend dem i en foodprocessor). Bland dem med sesammel og de øvrige ingredienser. Lad gerne dejen trække i 15-30 minutter, så den kan “samle sig”. Dejen skal være fugtig, men må ikke dryppe. Hvis den gør det, skal du tilsætte mere sesammel eller Husk. Form til 6- 8 små, tykke fladbrød og bag dem midt i ovnen ved 180 grader varmluft i 20-25 minutter. Brug bollerne som burgerboller, wraps, hotdog- eller sandwichbrød. 

Dette indlæg indeholder affiliate links fra LCHF butikken, der giver os kommission, hvis du køber noget den pågældende webshop. Vi linker altid kun til produkter, som vi selv har brugt og kan stå inde for.

24 thoughts on “Fladbrød til burgere, sandwich, wraps mm

 1. hanne skaarup siger:

  Kan sesam melet erstattes med noget andet hvis man ikke lige har det. Har fiber husk og husk frøskaller

  Like

  • Kathe siger:

   Hejsa
   Jeg tror, at du sagtens kan bruge Husk i stedet for sasam mel. Alternativt kan du male nogle mandler til mandelmel og bruge det.
   Mvh Kathe

   Like

 2. Mia Luise siger:

  Jeg havde succes med at bruge blendet sesammel (som jeg selv ordnede i minihakkeren). De er jo mega lækre – min kæreste var også vilde med dem (selvom jeg tilbød pita eller tortillas i stedet), så må bage endnu flere i dag 🙂

  Like

  • Kathe siger:

   Hejsa
   Dejligt at høre, at der var succes. Det er en god ide med sesammel – som også giver en rigtig god smag til brød. I virkeligheden kan man nok blende næsten alle slags frø og nødder, når først man kommer igang. Jeg har også hørt om nogen, der blender chia frø (som jo er super super sunde).
   Ha´ en dejlig søndag.
   Mange hilsner Kathe

   Like

 3. Signe siger:

  Har du mon nogen gode forslag eller erfaring med hvilke produkter jeg vil kunne erstatte osten med? Jeg er mælkeallergiker .
  Tak for stor inspiration 🙂

  Like

  • Kathe siger:

   Hej Signe
   Kan du mon tåle laktosefrie (eller meget fattige) oste? Det kan de fleste mælkeallergikere heldigvis.Her et lille udvalg fra den ostehandler, hvor jeg plejer at handle:
   http://www.net-ost.dk/oste/laktosefri-ost.html.
   Hvis det ikke går, ville jeg bare udelade det, da osten i denne opskrift primært er der for smagens skyld.
   Held og lykke med det.
   Mvh Kathe

   Like

   • Signe siger:

    Nej jeg kan desværre ikke tåle selv det mindste. Vil prøve at lave det uden osten. Tænkte bare den blev brugt som “bindemiddel”. Som i opsies og i pizzabunden. Tak for dit svar 🙂

    Like

 4. Lis siger:

  Dem vil jeg prøve at bage, lyder spændende at bage uden “mel”. Sesammel her kan jeg vil bage blende sesamfrø? Er ikke helt sikker på jeg kan købe det mel her i Tyskland.

  Like

  • Kathe siger:

   Hej Lis
   Måske kan du bruge blendede sesamfrø. Jeg tror nu, at melet er affedtet, så det binder dejen lidt bedre sammen. Ellers kan du bruge mandelmel eller Husk. Har du prøvet, om nogle Webshops sender til Tyskland? Jeg kan evt høre LCHF butikken, som vi handler hos og samarbejder med?
   Kh Kathe

   Like

   • Lis siger:

    Hej Kathe
    Jeg vil lige næste gang jeg kommer ud i noget der hedder Globus se efter det. De har nemlig temmelig mange glutenfri produkter. Jeg vender tilbage til dig ….. Tak for hjælpen og denne skønne side:-)
    knus Lis

    Like

   • Kathe siger:

    Hej Lis
    Du skal nok nærmere forsøge i en helsekost butik. Det er de eneste steder, man kan få produkterne i DK – bortset fra webshops. Både sesammel, mandelmel og sukrinprodukterne kommer fra Funktionel Mad. Jeg har fundet den tyske side til dig: http://sukrin.com/de/
    Knus Kathe

    Like

 5. veninde siger:

  For tiden findes hokaidogræskar ( blender det i min hakkemaskine sammen med æg og ost, til en fin masse), som også er super anvendelige til denne type ” burgerboller”. Jeg smager det til med sambal oelek og ellers i øvrigt æg og ost som i denne opskrift. Bruger Husk til at binde sammen med, og får en meget fast dej, der kan trykkes ud på bagepladen.
  kh
  Anne-Lise

  Like

  • Kathe siger:

   Hejsa

   Ja, du kan sagtens erstatte det med sesammel eller mandelmel eller kokosfibre (så skal du måske bruge lidt mindre mængde). Det handler bare om at finde noget, der kan binde dejen sammen.

   Mange hilsner Kathe

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s