Palæopie med porre og spinat

Denne tærte kaldes en palæotærte, fordi bunden består af kød istedet for en mørdej. Man kan bruge al slags fars – men jeg valgte at bruge hakket kyllingekød, fordi det ikke har så kraftig en smag som f.eks. oksekød. Fyldet er som i en traditionel tærte – nemlig grøntsager samt en oste/ æggemasse.

Tærten smager utrolig lækkert og kan spises til frokost eller aften med en god salat til. Den er også ganske velegnet til at tage med i madpakken, da den også smager godt, selvom den er kold.
20131012-IMG_3617

Ingredienser til bund ( 1 tærteform med en diameter på ca 25 cm)

 • 400 g hakket kyllingekød (eller skinkefars)
 • 1 stort løg
 • 2 æg
 • 1 spsk sesam mel (eller HUSK eller mandelmel)
 • ½ tsk groft peber
 • 1 tsk groft salt

Fremgangsmåde

 1. Kødet blandes med de fintrevne løg, æg, sesammel og krydderier. Jeg kom hele skidtet i min foodprocessor og kørte nogle gange, indtil løgene var hakkede og farsen rørt sammen.
 2. Farsen bredes ud i en smurt tærteform og hviler i ca 30 minutter, så melet har en chance for at absorbere væsken.
 3. Bunden forbages ved 180 grader varmluft i ca 15 min (den skal ikke være brun, men kun lige gennembagt)

Ingredienser til fyld til 1 tærte

 • 100 g røget flæsk (eller bacon)
 • 2 porrer
 • 150 g frisk spinat
 • 2 spsk fedt fra flæsket
 • 5 æggeblommer (dvs 5 æg, hvor du adskiller blommer fra hvider)
 • 5 æggehvider
 • 50 g revet mozarella
 • 1 tsk sesam mel
 • 1 tsk groft salt
 • friskkværnet peber
 • ristede græskarkerner til pynt

Fremgangsmåde

 1. Porrerne renses godt og skæres i tynde skiver.
 2. Svitses i et par sp af fedtet, indtil de er blevet bløde.
 3. Den skyllede, friske spinat svitses ligeledes for sig selv, indtil den er faldet sammen.
 4. Begge dele tages af varmen.
 5. Hviderne piskes stive.
 6. Blommerne piskes med sesammel.
 7. De vendes forsigtigt i hviderne sammen med de svitsede porrer og spinat og den revne ost. Husk at presse eventuelt væske fra de stegte grøntsager, inden de vendes i æggemassen. Ellers bliver tærten for våd.
 8. Fyldet fordeles på den forbagte bund.
 9. Flæsketern og ristede græskarkerner drysses over.
 10. Bages yderligere ca 40 minutter ved 175 grader varmluft, indtil  overfladen er gyldenbrun og tærten virker fast

Inspiration til opskriften her fandt jeg hos Paleo pork

 

27 thoughts on “Palæopie med porre og spinat

  • Kathe siger:

   Hej Jimmi.
   Ja, det gør jeg, da jeg ikke synes, det bliver ordentligt sprødt i ovnen. Bare lige så det bliver gyldent. Man kan måske gode lade være?
   Mvh Kathe

   Like

 1. stellabm siger:

  Jeg havde en pakke hakket svinekød, der skulle bruges. Men det gjorde jo intet i forhold til, at det var porrer og spinat, der var fyld. Men jeg ser mange muligheder – også med kyllingekød – og til hurtig mad på travle dage, når du lige kan hive en forbagt tærte ud af køleskabet… jeg kom forresten et par spsk. hampkerner med i farsen.

  Like

  • Kathe siger:

   Ja, det er jo en af de retter, hvor man kan variere i det uendelige. Og bruge det, der lige ligger og trænger til at blive brugt. Super ide med hampkerner 🙂
   Mvh Kathe

   Like

  • Kathe siger:

   Tja, det tror jeg. Det er bare vigtigt, at få mest muligt vand ud af grøntsagerne, inden de vendes i æggemassen. Ligeledes skal man passe på, at farsen ikke bliver for tynd. Faktisk bagte jeg 2 tærter og har frosset 1½. Så jeg skal nok give en tilbagemelding, når jeg har spist dem.
   Mvh Kathe

   Like

 2. Linda siger:

  Lyder lækkert , men 2 bunde til 1 tærte eller skal fyldet fordeles i de 2 bunde ?? Mvh linda

  Sendt fra min iPhone

  > Den 12/10/2013 kl. 22.54 skrev Rav Food : > > >

  Like

  • Kathe siger:

   Hejsa
   Forvirringen skyldes, at jeg bagte to tærter, men har tilpasset opskriften til en tærte. Jeg har rettet den til – så tak, fordi du gjorde mig opmærksom på det. Tærteformen har en diameter på 24 cm (det er en almindelig størrelse tærteform, tror jeg nok).
   Mvh Kathe

   Like

  • Kathe siger:

   Ja, det er altid godt med en god økonomi. Ja, det er en billig tærte – også fordi man kan variere indholdet efter, hvad der lige er på tilbud.
   God søndag til dig også 🙂
   Mvh Kathe

   Like

 3. Maria siger:

  Endnu en lækker paleo kød tærte! De popper op alle steder og nu må jeg altså se at få lavet min egen! Din ser helt fantastik lækker ud – elsker spinat og den smukke grønne farve!

  Like

  • Kathe siger:

   Tak skal du have. Jeg havde også set den en del steder og tænkte, at nu måtte det være. De fleste laver dem med skinkekød i bunden, men jeg valgte kylling, fordi jeg godt kan lide det (og så var der et godt tilbud ;-). Jeg er spændt på at høre, hvilken version du ender med at lave 🙂
   Mvh Kathe

   Like

   • Maria siger:

    Hej Kathe.

    Så fik jeg lavet tærten og nuj hvor er sådan en god! jeg har de sidste rester med til frokost idag – glæder mig allerede.

    Du kan se min version på bloggen idag – jeg har linket til dig i den – jeg takker for lækker inspiration 🙂

    Kh Maria

    Like

   • Kathe siger:

    Hej Maria
    Tak skal du have – og hvor er det dejligt, at vi kan inspirere hinanden. Jeg glæder mig til at se din udgave 🙂
    Mange hilsner Kathe

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s