Osteanretning med milde og stærke oste fra Net-ost

Oste er gode på mange måder. De smager skønt – især med et godt glas vin og i gode venners selskab. Hvis man spiser LCHF er oste super gode, da de fleste af dem stort set ikke indeholder kulhydrater – men til gengæld en del fedt (og protein). Hvis man er på en mere almindelig low carb kur uden for meget fedt (som os), skal man holde lidt igen med de fede oste. Min diætist anbefalede mig oste med et fedtindhold på max 30+ (og det er der vist ikke nogen af ostene i dette indlæg, der kan leve op til). Jeg mener nu alligevel, at det er ok at give den gas en gang imellem – bare man ikke gør det i brødet og vindruerne. Til denne lille oste fest bagte jeg dog Verdens bedste brød, som altså gør noget rigtig godt for sådan et ostebord. Hvis man ikke er brødspiser, kan jeg anbefale nogle af de gode klidkiks fra Føtex, radiser og purløg samt lidt af vores gode chutney uden sukker.

Osteanretning med milde og stærke oste fra Net-ost

Osteanretning med milde og stærke oste fra Net-ost

Bloggen har fået en ny samarbejdspartner, nemlig  den gode nordjyde Frode fra net-ost.dk.  Frode har sendt os nogle forskellige, meget spændende oste. Mange af dem kender vi ikke, så vi er virkelig kommet på arbejde. Frode sagde: “Smag dem” og det gjorde vi så. Derfor handler vores første osteindlæg også om noget så enkelt som en osteanretning, så vi kunne gå igang med at smage os igennem de dejlige oste. For overskuelighedens skyld havde jeg lavet et fad med de milde oste og et med de lidt stærkere. Og jeg må sige, at det var noget af en osteoplevelse. Min mor, som smagte med, udbrød ikke mindre end 3 gange: “Dette er den bedste ost, jeg nogensinde har smagt (om Taleggio´en)”. “Nej, den her er nu bedre (om St. Thibaud´en)”. Slutteligt endte hun med at konkludere, at St. Agur´en nu var den allerbedste af dem alle (den er nu også god) 🙂

Milde oste

Rød og hvidløgsgouda fra Net-ost

St. Thibaud fra Net-ost

Oste med lidt mere smag (og de stærke)

  • Weinkäse (prisvindende ost, som under lagringen er smurt ind i rødvin 3 gange hver uge) – en dejlig, intens smag
  • Fransk Gruyere (lækker nøddeagtig smag, en af Pricebrødrenes favoritter)
  • St. Agur (den bedste, cremede blåskimmelost, jeg ( og min mor) nogensinde har smagt)
  • Stilton UK (kaldes “ostenes konge”, men er lidt for stærk til min smag – en ost for ikke sarte sjæle)

Weinkäse fra Net-ost

Fransk Gruyere fra Net-ost

Stilton fra Net-ost

Tilbehør til osteanretning

Ravfood-ost-5

 Valencia mandler fra Net-ost

Ostene til dette indlæg er sponsoreret af Frode fra http://www.net-ost.dk, men meningerne om ostene er 100% vores egne (og mormors)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s