Bløde løg

Forleden var vil til grillhygge hos nogle af vores rigtig gode venner, hvor vi fik den møreste engelsk bøf med bløde løg. Løgene smagte helt fantastisk af løg, salt og karamel. De var virkelig lækre – nok de bedste løg, jeg nogensinde har smagt.

Jeg fik heldigvis vristet opskriften ud af min gode veninde Dorthe – så jeg kan give den videre til alle jer derude. Jeg serverede løgene til en rigtig god hakkebøf – men de kan jo gå til næsten hvad som helst.

Bløde løg Hakkebøf

Ingredienser til Dorthes bløde løg:

 • 2 store løg
 • 25 – 50 g smør (og det skal være smør for at man får den gode smag)
 • ½ dl vand
 • 1 ts groft salt

Fremgangsmåde:

 1. Løgene skæres i tynde ringe.
 2. Svitses i smørret, indtil de er blevet lysebrune.
 3. Herefter tilsættes vandet og løgene står og simrer, indtil det meste af vandet er væk – og løgene er bløde og lysebrune. Det varer ca ½ times tid.
 4. Saltes let inden servering.

2 thoughts on “Bløde løg

 1. Helle Mathiesen siger:

  Hejsa. Uhm ja sådan laver jeg også løg. Det der gør at de får den søde karameliserede smag er den lange stegetid. Jeg har en variation som også er meget populær – først steger jeg en pakke bacon og derefter steger jeg løgene i bacon fedtet, til sidst knuser jeg baconet og blander godt sammen med løgene. Det smager godt både varmt og koldt og kan bruges til det meste.
  Hilsen Helle

  Like

  • Kathe siger:

   Det lyder altså også ret lækkert – og skal helt sikkert afprøves. Tænk, jeg har altid bare stegt mine løg, indtil de var gyldne og bløde. Hvor er det herligt, at man kan blive ved med at lære nyt 🙂

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s