Lyn Wok med kylling, kokos og karry

Du er velkommen til at lave denne ret fra bunden af! Det er helt klart det lækreste, men dette er bare et forslag en hurtig aftensmad, til når du hverken har tid eller overskud til egentlig at lave mad.  Det tager virkelig kort tid! Hvis du koger fuldkornsnudler som supplement, er der selvfølgelig til lidt flere personer end angivet, men Katrine, Kathe og jeg undgår helst stivelse og spiste bare en masse grønsager i stedet.  Det er ikke noget ny eller revolutionerende madlavning, men jeg synes faktisk det er skønt med sådan en lækker og hurtig ret, når man er sulten eller træt, men stadig vil have lidt sundt indenbors.

Ravfood Mad på 5 minutter: Wok med kylling, kokos og karry

Ravfood Mad på 5 minutter: Wok med kylling, kokos og karry

Der er faktisk en del kulhydrat i sådan et wok mix fra Fakta (17 g pr. person), og man kan med fordel bruge friske grønsager, som har vokset over jorden, frem for rodfrugter for at lavere antal kulhydrater. Dog tænker jeg, at det vejer sig lidt op, når man ikke bruger nudler ;). Desuden.. så skal det jo være lidt nemt 😀 . Vi brugte en creamed coconut fra Viivaa til saucen. Der er godt nok mange kalorier i den, men til gengæld skal man kun tilsætte et par ts for at få en lækker kokos sauce. Hele herligheden blev pyntet med et lille drys kokoschips også fra Viivaa.  Værsågod – aftensmad på 5 minutter 🙂

Ravfood Mad på 5 minutter: Wok med kylling, kokos og karry

Ravfood Mad på 5 minutter: Wok med kylling, kokos og karry

Ingredienser til 2 personer

  • 1 pose wok mix eller friske grønsager skåret i passende størrelse (Faktas er rigtig god og koster 15,- , men også Nettos Luxusgrønt er lækker))
  • 300 g kylling (vi  bruger ofte stegt og skåret kylling på frost fra Metro) eller kyllingefilet / bryst
  • evt 2 ts kokosolie, hvis du skal stege kyllingen først
  • 4 ts creamed coconut* (eller det “tykke” fra en dåse kokosmælk)
  • karry (jeg brugte 1 tsk red curry paste og lidt tandorikrydderi)
  • ingefær (frisk eller pasta)
  • hvidløg (presset eller pasta)
  • lidt kokoschips til pynt

Fremgangsmåde

Hvis du bruger rå kylling, skær det ud i strimler og steg det i lidt kokosolieolie – gerne med krydderi. Ellers skal wok mix og den frosne (stegte) kylling bare steges i en varm wok (eller pande) uden fedtstof, hvor efter kokoscreme og krydderier tilsættes og retten smages til. Fordelen ved at bruge kokoscreme er, at man ikke behøver at jævne retten. Hvis du bruger kokosmælk, skal der måske en smule jævning til.

*Creamed Coconut og kokoschips er sponsoreret af Viivaa, men vi står 100% inde for produkterne.

EDTI: alternativer kan være wok blanding fra Netto, det cremede fra en dåse kokosmælk, chili, ingefær, hvidløg og citrongræs. Det smager også ganske skønt. Det er faktisk min yndlings fastfood. Kh Kathe

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s