Chokolade roulade med jordbær

Her er en opskrift på en hurtig og nem roulade, du kan byde dine gæster på, men også selv kan spise, hvis du er i gang med et vægttab. Jeg synes rouladen blev rigtig god, næste gang vil jeg dog blende hytteost inden, jeg bruger den.  Jeg lavede  nok også rouladen lidt for tyk.. Jeg valgte at halvere opskriften, da vi kun var tre personer til at spise den (og jeg ved, at jeg har svært ved at lade kage være 😉 ). Jeg valgte at bruge en hjemmelavet marmelade, men du kan f.eks. købe sukkerfri marmelade fra Minimum (Netto) eller ISIS (Kvickly). Du kan også lave din egen, vha. vores opskrift her.

Chokolade Roulade med jordbær

Chokolade Roulade med jordbær

Vi har været så heldig at få tilsendt nogle plader mørk (58%) og lys belgisk chokolade fra Det Søde Alternativ, som er sødet med Stevia. Chokoladen hedder “Plantage” og  kan købes i Superbrugsen og Kvickly. Jeg synes chokoladen smager godt, og slet ikke med en bismag af lakrids (som Stevia kan give), som jeg havde frygtet. Chokoladen er også sødet med maltitol, hvilket nok også hjælper på det ;). Den smager af god gammeldags chokolade – man lægger altså ikke mærke til at den er uden sukker ;). Som bonus indeholder den mørke variant kun 16 g mod normalt ca 45 g kulhydrat/ 100 g chokolade. Ikke så ringe endda 🙂

Chokolade Roulade med jordbær

Chokolade Roulade med jordbær

Ingredienser

til 5 potioner af ca 120 kcal pr. stk:

 • 25 g Plantage  Mørk Chokolade, groft hakket
 • 75 g hytteost 1,5%, blendet
 • 1 spsk rapsolie
 • ½ tsk stødt kanel
 • 1 spsk HUSK fiber
 • ½ tsk bagepulver
 • ½ tsk natron
 • 25 sukkerfri jordbær-hindbær marmelade
 • 1 spsk flydende sødemiddel
 • 60 g skummet

Fyldet:

 • 75 g græsk yoghurt 2%
 • 20g jordbær-hindbær marmelade
 • 1-2 tsk flydende sødemiddel
 • 2 friske jordbær, hakket fint

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Rør cremen af græsk yoghurt, flydende sød og marmelade. Stil den i køleskabet, mens du laver resten af kagen.

Hak chokoladen groft og blend hytteosten. Bland alle ingredienserne i en skål. Hæld dejen ud på en bageplade eller en bradepande. Den skal fylde ca. ½ bageplade og skal ligge i en tyndt lag.

Bag den midt i ovnen i 20 min.

Vend kagen ud på bagepapir drysset med sukrin.

Sørg for at kagen er kold inden du smører den med cremen. Drys finthakkede jordbær over og rull kagen til en roulade.  Lad den stå i køleskabet minimum ½ time inden servering.

Chokolade Roulade med jordbær

Chokolade Roulade med jordbær

2 thoughts on “Chokolade roulade med jordbær

 1. Lis Klein siger:

  Måske jeg skulle prøve denne roulade, det lyder spændende, jeg kan slet ikke forestille mig dejen, hvordan den bliver men jeg prøver.

  Like

  • ninarav siger:

   Dejen bliver også anderledes i forhold den almindelige, da den jo bl.a. ikke er lavet på på mel, men jeg synes ikke man tænker over det, når man spiser den :).

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s