Stuvet spidskål med laks og broccoli

Nogen hader det – men hos os elsker vi det: spidskål (eller hvidkål) i alle afskygninger. Især manden og jeg elsker en gang stuvet kål som tilbehør til vinterens retter. Idag fik vi det til et stykke lækker laks, men vi spiser det også gerne til for eksempel frikadeller – enten de fiberrige eller dem med tun.

Og så skulle det være virkelig sundt, har man lige skrevet om i Politiken. Jeg laver det på en lidt sundere måde for at undgå gamle dages opbagte sovs med sødmælk. Manden fik et par stykker af de nemme kartofler, som han har svært ved at undvære. Jeg supplerede med lidt broccoli.

Stuvet spidskål med laks

Stuvet spidskål

Ingredienser

  • ½ spidskål eller hvidkål
  • ca 3/4  dl piskefløde
  • 1 stor ts smør
  • evt Husk til yderligere jævning
  • salt, peber, revet muskatnød

Kålet befries for stokken og snittes fint (f.eks. på et mandolinjern). Det snittede kål koges i 2-3 min i ½ l vand i en gryde med tætsluttende låg. Vandet hældes fra og creme fine tilsættes. Stuvningen koges op og1 ts smør tilsættes. Der krydres med salt, peber og muskatnød. Hvis man ønsker stuvningen tykkere, kan der jævnes med maizena rørt op i lidt vand.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s