Rødbedesalat

Denne rødbedesalat er ikke bare fantastisk smuk, den er også både billig og sund. Jeg bruger den som tilbehør til stort set alt her om vinteren. Man bliver lidt glad af at kigge på den, fordi den har en helt fantastisk intens rød farve. Grundsalaten er kogte rødbeder i tern, rå gulerødder i skiver og min sædvanlige ravigotte/æblecidereddike/olivenoliedressing, som jeg også bruger til rødkålssalaten. Herefter kan salaten tilsættes, hvad man synes. Igår holdt vi en lille julefrokost for et par gode venner, hvor vi spiste den med fetaost og ristede græskarkerner som tilbehør til et stykke mager julemedister fra slagteren.

Ingredienser (cirka angivelser, man skal smage sig frem):

  • ½ kg Rødbeder
  • 250 g Gulerødder
  • 2 sp Ravigottesauce
  • ½ dl Æblecidereddike
  • ½ dl Olivenolie
  • ½ ts Flydende sød
  • ½ ts Salt

Rødbederne koges i ca 30 min, indtil de har konsistens som en fast kartoffel. De overhældes med koldt vand og skindet gnides af (det går utrolig nemt), når de er afkølede. Skæres i små tern. Gulerødderne snittes i tynde skiver. Dressingen blandes og hældes over. Salaten må efter min mening gerne være let syrlig, da det klæder rødbederne godt. Til julefrokostudgaven brugte jeg Feta Taverna Gybna Baida (den i blok fra Netto), som er ok ifølge min diætist (men skal selvfølgelig indtages med måde, hvis man er på kur). Husk ikke at røre i salaten, når fetaen er drysset på. Ellers bliver den nemlig lyserød – og det er ikke kønt. Græskarkernerne er ristet i en smule olivenolie på panden (indtil de popper). Drysses med salt og kan gemmes i en dåse til senere brug.

Note fra diætisten: Rødbeder har et højt glykæmisk indeks og er ikke velegnet til flad mave diæt. De er dog ok til vægttab generelt.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s