Romkugler

Igår var jeg hos min søde diætist, Sabrina og vi fik en god snak om juleslik. Jeg mente jo, at vi havde været rigtig sunde med vores Brunkagekugler – men nej, nej, sagde diætisten. De er jo fulde af frugtsukker. Figner og dadler indeholder rigtig meget frugtsukker – og det hopper lige ned og sætter sig på vores maver. Derfor skal vi bruge abrikoser og svedsker, når vi skal lave slik af tørret frugt.

Jeg gik i køkkenet fredag aften og eksperimenterede mig frem til nogle, efter min egen mening – ret lækre romkugler. Nu håber jeg så, at de finder nåde for diætistens skrappe øje :-

Ingredienser

 • 100 g tørrede abrikoser
 • 25 g svedsker uden sten
 • 25 g grofthakkede mandler
 • 25 g grofthakkede hasselnødder
 • 25 g sukkerfri tranebær
 • 25 g kokosmel
 • 25 g sukrin
 • 2 ts flydende sød
 • 2 ts kakao
 • ½ ts vaniljepulver
 • ca 1 dl vand
 • ca ½ ts romessens
 • sukkerfri chokolade eller mørk chokolade 80% til overtræk
 • hakkede macademianødder og kokosmel til drys

Fremgangsmåde

Abrikoser og svedsker udblødes i kogende vand i ca 20 min. De hakkes af flere omgange i en minihakker eller foodprocessor. Blandes med de grofthakkede nødder og resten af ingredienserne. Vandet tilsættes lidt efter lidt, indtil man opnår en passende fugtig konsistens. landingen smages til med romessens.

Chokolade smeltes over vandbad og kuglerne dyppes i chokoladen. Drysses med hakkede macedemianødder eller hvad man har lyst til. Jeg vendte de fleste af kuglerne i kokosmel. Det feder lidt mindre, men mætter til gengæld ikke så meget som en kugle, der er dyppet i mørk chokolade. Opbevares i køleskabet.

7 thoughts on “Romkugler

  • katherav siger:

   Jo, det gør de helt sikkert. Men iflg min diætist, er abrikoser og dernæst svesker det bedste valg, hvis man skal have tørret frugt. Hun siger, at dadler (også de friske) og figner er det værste. Til gengæld er det ok med friske figner. Men de er heller ikke så søde og lækre, så …
   Kh Kathe

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s