Proteinshakes, proteinchips og Zero Toppings

Indlægget indeholder affiliatelinks

Det er vist ingen hemmelighed, at jeg er fuldstændig vild med proteinshakes som morgenmad – jeg drikker den alle de dage, hvor jeg skal på arbejde. De er nemme at lave, friske, indeholder masser af proteiner og få kulhydrater. Og forresten – der er 200 – 250 kalorier/ shake, som holder mig mæt i 4 – 5 timer. Jeg køber proteinpulver til mine proteinshakes hos Bodylab – som lige nu har FRI FRAGT på alle ordrer 🙂

Hvis du alligevel skal handle hos Bodylab, så kan jeg også anbefale deres fiskeolie – som er mit eneste kosttilskud (der er nemlig evidens for, at det virker). Det er den bedste og billigste fiskeolie, som jeg kender til. Den smager af citron og giver med garanti IKKE fiskebøvser.

Proteinchips

download-2For nylig har vi smagt Bodylabs proteinchips. Jeg har altid tænkt, at de ikke var noget for mig – men vi er faktisk blevet helt vilde med dem. De fås i 2 varianter, nemlig bacon samt sour cream & onion. Katrine og jeg har hver vores favorit. Chipsene er sprøde og med en lækker og autentisk smag. 1 pose på 30 g (som mætter godt pga det høje proteinindhold) giver dig 120 kalorier, 5 g kulhydrat og hele 13 g protein.

Idag har jeg også bestilt deres tortitos, som er tortillachips, der kan bruges til bl.a. nachos. Jeg kommer med en opskrift og bedømmelse, når jeg har afprøvet dem. Næringsindholdet minder om proteinchipsene og lige nu er de på tilbud til 119 kr for 12 poser.

Zero topping

download-3Bodylabs Zero Toppings er en gave til os, der gerne vil spare på kalorierne. Vi spiser dem på skyr eller ovenpå en sukkerfri is. De smager virkelig godt og indeholder ikke særlig mange kalorier (medmindre du går helt amok) og koster 99 kr for 3 stk. Toppingerne er sødet med polyoler – så hvis du spiser striks LCHF skal du springe over her. Vores favoritter er

 • Salted caramel (den er helt fantastisk)
 • White chocolate
 • Raspberry

Vores yndlingssnacks i den søde afdeling

Og nu til mine proteinshakes

Foreløbig har jeg lavet en bærshake, en cocioshake og en koldskålshake. Alle 3 shakes er fra FRK SKRUMPS 10 ugers boostkur (hvor der er endnu flere opskrifter). De smager skønt på hver deres måde.
Cocioshake

Proteinshake

 • 25 g proteinpulver ( jeg bruger vanilla milkshake )
 • ca 1 dl vand
 • 1 dl skyr
 • 1 ts hasselnøddeolie eller mandelolie
 • 1 dl cocio one, eller 1/2 dl citronsaft eller 50 g bær
 • evt et par Zero drops (det synes jeg dog ikke er nødvendigt)

Pisk ovenstående ingredienser sammen.Smag evt til med sødning. Kom en håndfuld isterninger i eller brug frosne bær og knus dem med din stavblender.

Citrusshake, koldskål

Jeg har i mange år gået rundt og troet, at proteinpulver smager af pulver. Men det gør det altså ikke. 2 ud af de 3 varianter, som jeg har smagt, smager virkelig godt. Det er Vanilla Milkshake og Chocolate Milkshake varianterne. Jeg har også prøvet jordbærvarianten, men den smager meget syntetisk, synes jeg.

Jeg har lavet et lille regnestykke for at se, hvad det vil koste mig at få den samme mængde protein, som jeg får i en proteinshake, der er lavet med proteinpulver, fra pasteuriserede æggehvider.

 • 1 shake indeholder 25 g proteinpulver, der giver mig 21 g protein. For det betaler jeg 3,25 kr (når jeg køber mit proteinpulver på tilbud)
 • Jeg skal bruge 6 æggehvider for at få 21 g protein. De vil koste mig ca 14,50 kr, hvis jeg køber dem i bægre.

Bærshake med proteinerSlutteligt vil jeg tilføje, at jeg ikke går ind for at erstatte rigtige proteiner fra æg, fisk og kød med pulver. Men jeg synes, at det er ganske smart også at have muligheden for at lave en hurtig shake med ligeså mange proteiner som i et lødigt måltid. Den mulighed benytter jeg mig især af om morgenen, hvor det skal gå lidt hurtigt og hvor jeg sjældent har overskud til at kokkerere.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s