Proteinshakes

Det er vist ingen hemmelighed, at jeg er fuldstændig vild med proteinshakes som morgenmad – jeg drikker den alle de dage, hvor jeg skal på arbejde. De er nemme at lave, friske, indeholder masser af proteiner og få kulhydrater. Og forresten – der er 200 – 250 kalorier/ shake, som holder mig mæt i 4 – 5 timer.

Foreløbig har jeg lavet en bærshake, en cocioshake og en koldskålshake. Alle 3 shakes er fra FRK SKRUMPS 10 ugers boostkur (hvor der er endnu flere opskrifter). De smager skønt på hver deres måde.
Cocioshake

Proteinshake

  • 25 g proteinpulver ( jeg bruger vanilla milkshake )
  • ca 1 dl vand
  • 1 dl skyr
  • 1 tsk hasselnøddeolie eller mandelolie
  • 1 dl cocio one, eller 1/2 dl citronsaft eller 50 g bær

Pisk ovenstående ingredienser sammen. Kom en håndfuld isterninger i eller brug frosne bær og knus dem med din stavblender.

Citrusshake, koldskål

Jeg har i mange år gået rundt og troet, at proteinpulver smager af pulver. Men det gør det altså ikke. 2 ud af de 3 varianter, som jeg har smagt, smager virkelig godt. Det er Vanilla Milkshake og Chocolate Milkshake varianterne. Jeg har også prøvet jordbærvarianten, men den smager meget syntetisk, synes jeg.

Jeg har lavet et lille regnestykke for at se, hvad det vil koste mig at få den samme mængde protein, som jeg får i en proteinshake, der er lavet med proteinpulver, fra pasteuriserede æggehvider.

  • 1 shake indeholder 25 g proteinpulver, der giver mig 21 g protein. For det betaler jeg 3,25 kr (når jeg køber mit proteinpulver på tilbud)
  • Jeg skal bruge 6 æggehvider for at få 21 g protein. De vil koste mig ca 14,50 kr, hvis jeg køber dem i bægre.

Bærshake med proteinerSlutteligt vil jeg tilføje, at jeg ikke går ind for at erstatte rigtige proteiner fra æg, fisk og kød med pulver. Men jeg synes, at det er ganske smart også at have muligheden for at lave en hurtig shake med ligeså mange proteiner som i et lødigt måltid. Den mulighed benytter jeg mig især af om morgenen, hvor det skal gå lidt hurtigt og hvor jeg sjældent har overskud til at kokkerere.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s