Ølkage

Opskriften på denne dejlige, søde og honningkagekrydrede ølkage (nogen kalder den også for sirupskage) har jeg fra min gode kollega, Inger. Hun har gennem årene reddet mange mødekriser med ordene “Jeg bager da bare lige et par ølkager og tager dem med til imorgen”. Den er både hurtig og nem at lave (ja, undskyld, Inger :-)) og så smager den helt vidunderligt med koldt smør – gerne af den rigtige slags (altså ingen blandingsprodukter her). Kagen bages på en mørk hvidtøl, men du kan sagtens bruge en god mørk pilsner – det gør ikke den store forskel.

Endnu et plus ved ølkagen er, at den kan bages mange dage i forvejen (ja, faktisk bliver den næsten bedre af det) . Du opbevarer den blot i en pose i køleskabet og er således altid klar til uventede (eller ventede) gæster til eftermiddagskaffen.

ØlkageØlkage-3 Ølkage-2

Ingredienser til 2 mindre kager (som den på billedet) eller 1 stor:

  • 1 hvidtøl (eller 330 ml anden mørk og sød øl)
  • 500 g brun farin
  • 1 ts natron
  • 1 ts stødte nelliker
  • 1 ts kanel
  • 1 ts ingefær
  • 500 g mel

Fremgangsmåde:

Og ja, det er helt rigtigt, at der hverken er æg eller fedt i kagen.

Ingredienserne blandes i en skål, piskes sammen og bages i 1 stor eller 2 mindre brødforme dækket med bagepapir  (vigtigt, da kagen hænger ganske meget i ). Bages midt/nederst i ovnen ved 175 grader i ca 1 time. Jeg bagte mine kager i 1 time, så en stor kage skal nok have 15-20 min mere. Prøv med en træpind, om kagen er gennembagt, inden den tages ud af ovnen. Afkøles minimum til næste dag og severes med koldt smør.

 

Reklamer

3 thoughts on “Ølkage

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s