Sund Æbletrifli

Indrømmet, jeg elsker altså hygge med noget sødt om aftenen! Denne dessert er både sød og mættende. Win!  Hvis du gerne vil spare på kalorierne, kan du undlade nødderne. Men hvis den til gengæld er til den eneste mand i huset eller blot til fest, kan du tilføje noget flødeskum til sidst ;). Du kan spise denne æbletrifli til morgenmad, dessert eller som mellemmåltid alt afhængig af, hvordan du sammensætter den.

Æbletrifli toppet med flødeskum

IMG_2335

Ingredienser til 4 personer

Inspireret af En Sundere Hverdag

  • 4 æbler, skåret i tern
  • 1 dl vand
  • 4 spsk sukrin gold (kan erstattes med alm. sukrin, sukker eller undlades)
  • hakkede nødder
  • lidt over en halv bøtte fromage frais
  • ½ tsk vaniljepulver
  • flydende sødemiddel

Fremgangsmåde

Æblerne koges i 1 dl vand sammen med sukrin i 10-15 min. Du kan koge dem længere, hvis du gerne vil have dem helt møre, men jeg synes godt, at der må være lidt bid i dem ;).  Nødderne hakkes, og fromage frais blandes med vaniljepulver og sødes efter smag. . Jeg valgte at blende lidt over halvdelen af æblerne. Så får du en perfekt blanding af æblemos og æblestykker.  Når æblerne er afkølet, lægges de sammen med fromage fraisen og nødderne i  lag 🙂 Jeg brugte en rest af vores brændte nødder med kokost og kostfibre. Du kan tilføje  chokolade eller endda karamelsauce på toppen.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s