Ægge muffins med skinke og squash

Æggemuffins. De fleste af jer kender  dem nok, hvis I læser forskellige madblogs, hvor der findes et utal af opskrifter. Jeg er bl.a. blevet inspireret af  Mette fra En sundere Hverdag. Æggemuffins er sunde og smæk fyldte med proteiner. Super anvendelige som f.eks. frokost eller mellem måltid. Og så er de billige at lave 🙂

ÆggemuffinsÆggemuffins

Det jeg elsker ved æggemuffins er, at de kan varieres i det uendelige. Du kan lave dem i en LCHF version som her eller i en anden slanke version, hvor du erstatter bacon med kylling samt fjerner nogle af æggeblommerne for mindre fedt og færre kalorier. Man kan tilsætte et hav af forskellige grønsager og kød, hvilken er en rigtig god måde til at få brugt resterne i køleskab. Jeg synes de er super smarte, da de kan fryses ned og bruges til en nem og mættende madpakke til skolen. Her er dem jeg lavede (med rester fra køleskabet). Næste gang vil jeg lave dem med noget revet ost, tomater og hakket basilikum :)!

Ingredienser til 12 små muffins

 • 10 æg (normalt bruger man dog bare 1 æg pr. muffin)
 • evt et par sp. fløde
 • 1 tsk salt
 • ca. 6 store skiver bondeskinke (fra lidl), skåret i grove strimler
 • Ca. 4 skiver bacon, skåret i små strimler
 • ½ squash
 • Muffinsforme og evt. en muffinsplade til at sætte formene i. (du kan også smøre pladen med olie inden)

Sådan gør du

 • Pisk æggene med en håndmixer eller en stavblender med salten
 • Fordel squash og kød i formene
 • Hæld æggemassen i formene.
 • Bages i ovnen ved 200 g i 15-20 min til de er gyldne

 

Husk at fjerne papiret ret hurtigt, da det ellers godt kan hænge i. Anden gang  jeg lavede portionen, smurte jeg formene med smør og undlod papiret. Det fungerede næsten bedre, synes jeg. Du kan gemme dine æggemuffins i køleskabet i adskillige dage.

2 thoughts on “Ægge muffins med skinke og squash

 1. Linda Skovgaard siger:

  Hej Nina,
  Hvis du har silikone muffins forme, er de geniale til æggemuffins 🙂 De hænger slet ikke i.
  Og så er det jo så “moderne” med genbrug og den slags istedet for at smide (papir) ud 😉

  Like

  • Kathe siger:

   Hejsa
   Tak for tippet. Vi har faktisk fået silikone muffins, siden dette indlæg er lavet. Og du har helt ret i, at de er geniale. Man kan ikke gå tilbage til de gamle forme, når først man har prøvet silikone.
   Mvh Kathe

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s