Gammeldags Kanelbrød

Inden vinterferien havde jeg været hjemme fra skole for at lave den “større skriftlige opgave”, som man får karakterer for. Anyways, min søsters kæreste, var så sød at hjælpe mig med at kigge den igennem. Derfor ville jeg bage hans yndlingskage – Kanelbrødet. Jeg tror kun, jeg har fået kanelbrød en gang i mit liv, da jeg var 12 – og så er jeg ikke en gang sikker ;). Opskriften er Feminas Old School Kanelbrød :). Familien og kæresten var rigtig glad for kagen, og især min far var lykkelig over lidt kage i huset ;).

Kanelbrød

Kanelbrød

Ingredienser til ét kanelbrød

 • 1 dl sødmælk
 • 50 g smør
 • 25 g gær
 • 1 æg
 • 1 tsk kanel
 • 1 spsk rørsukker
 • 1 tsk salt
 • ca 250 g hvedemel (jeg brugte omkring 210 g)

Fyldet

 • 80 g blødt smør
 • 40 g farin
 • 1 spsk kanel

Glasur

 • 150 g glasur (givet et tykt lag, så du kan sagtens bruge mindre)
 • ca. 1/4 dl kogende vand

Endvidere

 • En brødform (Jeg lavede mit uden form, så bliver det skam også ok – dog bliver kagens form lidt anderledes 😉 )

Sådan gør du

 1. Varm smør og mælk op i en skål. Femina forslår en gryde, men jeg varmede den bare i 30 sekunders intervaller i mikroovnen, hvor jeg rørte rundt i mellem hvert.  Smør og mælkeblandingen køles lidt af, så det er håndvarmt.
 2. Smuldr ½ pakke gær ned i en skål og hæld mælkeblandingen over. Rør til gæret er opløst.
 3. Tilsæt ægget og sigt krydderierne samt omkring 3/4 af melet i, således der er nok til at ælte dejen på / med.
 4. Når dejen er ensarten, æltes den med resten af melet. Lad dejen hæve et lunt sted, dækket med et viskestykke, i 30 min.
 5. Rør fyldet sammen.
 6. Rul dejen ud med et bagerulle til ca. 20cmx30cm. Fordel fyldet på dejen. Rul det til et brød, og kom det i en form foret med bagepapir. Klip hak ned brødet og lad det efterhæve i 30 min.
 7. Bag brødet i 200 g varm ovn i 14 minutter.
 8. Tag det ud af formen og bag det yderligere i 5 min. Hvis du kan stykke en tandstik ned i dejen, og intet hænger ved, er den færdig.
 9. Sørg for at brødet er helt afkølet, inden du hælder glasur på.
 10. Serveres gerne med koldt smør 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s