Verdens Bedste Brownie

WARNING: denne brownie er hverken LCHF eller slankemad – men kan sagtens nydes med måde. Og så er den rigtig god til søndagskaffen 🙂

Verdens bedste brownieVerdens bedste brownie

Når min og min søsters  kærester kommer til søndagsmiddag herhjemme, så skal der god mad på bordet. Min mor Kathe lavede sidste søndag bolognese med squash- spaghettifalsk couscous samt hjemmebagt groft flute og pasta til mændene. Til dessert valgte jeg at lave denne brownie. Jeg synes selv en brownie, skal være fyldig og tung. Jeg hader tørre brownies. Jeg fandt opskriften inde på FoodFanatic.dk som har  den fra cocoandme.com (original opskriften). Det skulle efter sigende være Verdens Bedste Brownie, som altid bliver solgt ud ved Coco And Me, som hun så fint fortæller om her:

“As you can imagine, brownies being so popular, there are many stalls selling them at my market (I counted ten stalls/ shops). It’s big headed of me to say this I know, but I’m proud to say that mine always sell-out, no problem. I make tonnes of it too – about 30 chunky slices per week – & on a week when I know the business will be good (ie: sunny weekends, & Christmas weekend), I make 40 – 50 slices, & they still go.”

Ingredienser til 1 stor brownie

 • 230 g smør
 • 300 g sukker
 • 230 g finthakket MØRK chokolade (jeg brugte 81% fra Lidl)
 • 4 æg
 • 140 g mel
 • 40 g kakao
 • 200 g nødder

Sådan gør du

 1. Smørret smeltes i en mikroovn, sukkeret kommes i og opløses. Det er ok, hvis sukkeret ikke er fuldstændig opløst, da det smelter i ovnen.. Efterfølgende røres  1/3 af chokoladen i for at køle massen en smule af. 
 2. Æggene piskes i chokolade-smør-massen. OBS! Pas på den ikke er for varm,fordi ellers “scrambles” æggene. Efterfølgende vendes resten af chokoladen i. Hvis chokoladen ikke er fuldstændig opløst, kan du varme den i 10-sekunders intervaller i mikroovnen.
 3. Kakao og mel sigtes let af gangen i  kagemassen.  De hakkede nødder vendes i.
 4. Bages i en form beklædt med bagepapir, midt i ovnen ved 200 g i 25-30 min. Den er færdig, når browniens overflade er revnet – ikke før! Husk at tandstik-metoden ikke dur på denne kage 😉
 5. Brownien må meget gerne stå en hel dag, inden den spises. Det vigtigste er bare, at den er fuldstændig kølet af (den kan virke lidt ubagt, når den kommer ud af ovnen, men efter et par timer i køleskabet er den blevet kold og har sat sig).

Anden gang jeg lavede dem, var da min bror kom på besøg i onsdags helt fra Aarhus af. Der lavede jeg blot en  kvart portion fordelt i 5 muffinsforme (så vi ikke spiste for meget). De skulle kun have omkring 15 min og blev serveret med en kugle is og friske jordbær! Da Netto havde udsolgt af  mørk 80% chokolade, købte jeg istedet en fancy plade chokolade med mint-karamel smag. Det smagte udmærket, og er en god og nem måde at pimpe brownien op på, men min favorit er nu stadig bare en god gang mørk chokolade <3.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s