Sesamkernebrød med hørfrø

Jeg har længe haft lyst til et brød, der ikke er helt så tungt og mættende som stenalderbrødet (som jeg også rigtig godt kan lide). Inspireret af  Sheila fra Krydret Liv, som har bragt en opskrift på sin blog på et Sesamkernebrød – kommer der her en opskrift med nogle enkelte justeringer i forhold til Sheila´s.

Jeg har nemlig valgt at udskifte smøret med olivenolie, da jeg stadig (LCHF eller not) foretrækker MUFA fremfor de mættede fedtsyrer. Endnu et lille plus ved dette brød i forhold til stenalderbrødet er, at det er betydeligt billigere at lave, fordi det ikke indeholder så mange nødder. Jeg bagte brødet inden jeg kørte til spinning, så da jeg kom hjem, snuppede jeg 1 enkelt skive af det til frokost med 1 dåse tun, en god klat aioli og en af Amer´s sprøde miniagurker. Mums, siger jeg bare 🙂

IMG_2156

Sesamkernebrød, ingredienser:

 • 4 æg
 • ½ dl olivenolie
 • 100 g creme fraiche (jeg brugte 18%)
 • 150 g kværnet sesamfrø
 • 50 g kværnet hørfrø
 • 20 g hele hørfrø
 • 50 g solsikkekerner
 • 2 spsk Fiberhusk
 • 1 tsk groft havsalt
 • 2 tsk bagepulver

Fremgangsmåde:

Æggene piskes godt med creme fraiche. Resten af ingredienserne røres i med dejskraber – rør olien i til sidst. Hæld dejen i en lille, velsmurt brødform. Bag brødet på en rist, på 2. nederste rille i ca 45 min. ved 175 grader. Der er forskel på ovne, men mærk på dit brød om det føles gennembagt (det skal lyde hult, når du banker i bunden af det). Tag brødet ud af formen og lad det køle af på en rist.

Sesamkernebrød 2 dage efter bagning. Stadig dejlig fugtigt og velsmagende.

14 thoughts on “Sesamkernebrød med hørfrø

 1. Trine siger:

  Mon man kan bruge sesammel istedet for kværnede sesamfrø – tæner at det så ville blive endnu mere “franskbrødsagtigt ?

  Like

  • Kathe siger:

   Tja, det tror jeg godt, at du kan. Mon ikke, at mange af de opskrifter med malede mandler, sesam- og hørfrø er fra tiden, inden vi fik de gode produkter fra Funktionel Mad? Jeg tror også, at konsistensen bliver mere brødagtig, som du skriver. Men du må meget gerne melde tilbage.
   Mvh Kathe

   Like

 2. susan soll siger:

  Hej, jeg er også nysgerrig efter at høre om konsistensen, smuldrer det? Er det tørt? Kan det virkelig sammenlignes med brød?
  Knus
  Susan
  Bruxelles

  Like

  • Kathe siger:

   Jeg har lige (for videnskabens skyld) skåret mig en skive her til morgen, inden jeg drager ud i det kolde vejr. Brødet har ligget i køleskabet siden igår. Det har en fin og tilpas fugtighed og smuldrer ikke. Smagen er dejlig, synes jeg – med en fin smag af sesam. Det er lidt en blanding af rug- og franskbrød, men det minder mest om franskbrød. Jeg er lidt spændt på, hvordan det bliver efter en tur på brødristeren.
   Knus Kathe

   PS Hvis du prøver det, vil jeg rigtig gerne høre din mening 🙂

   Like

  • Kathe siger:

   Jeg er rigtig glad for at have opdaget det inde hos dig 🙂
   Det er nyt for mig – hverken som stenalderbrød eller som oopsies. Dejligt med lidt variation 🙂

   Like

  • Kathe siger:

   Det er egentlig ikke særlig saftigt – men heller ikke tørt. Lidt midt imellem. Jeg har lagt det i en pose og i køleskabet, da jeg var bange for at det skulle blive for tørt. Hvordan opbevarer du det, Sheila?

   Like

   • Sheila siger:

    Jeg fryser altid alle mine brød og boller, og tager en enkelt skive eller to op når jeg skal bruge det. Er den eneste her i huset der spiser kornfrit. Men skiverne er hurtige tø i brødristeren 🙂

    Like

   • Kathe siger:

    Jeg sidder lige med en ostemad på brødet til min eftermiddagskaffe. Brødet har nu ligget i 2 dage i køleskabet og det smager næsten bedre, end da det blev bagt. Det er lækkert fugtigt og velsmagende – og behøver absolut ikke at blive ristet – synes jeg 🙂

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s