Brændte nødder med kokos og kostfibre (LCHF)

Efter jeg er startet på LCHF, skal jeg være ekstra opmærksom på at få fibre nok. Det får man ikke så meget af på LCHF, når man ikke spiser hverken brød eller frugt, der normalt er en god kilde til kostfibre.

Inspireret af Sheila fra KrydretLiv har jeg forsøgt mig ud i en sukkerfri nøddeblanding med masser af kostfibre.  Nødderne er rigtig lækre som snack og mætter godt pga husk. Vi bruger dem også hakket som drys på hytteost eller skyr. Jeg har ikke angivet mængder på de enkelte ingredienser. Det er op til én selv, hvad man bedst kan lide. Men det er godt med forskellige nødder, da de indeholder forskellige gode sager. Se evt mængdeangivelser her på en tidligere post om nøddecrunch.

Fiberrig nøddecrunch

IMG_1862

Fiberrig nøddecrunch og salte mandler

Ingredienser

 • mandler
 • hasselnødder
 • valnødder
 • hørfrø
 • kokosflager
 • Sukrin
 • 1 – 2 sp husk med lemonsmag
 • vaniljepulver
Nøddecrunch

Nøddecrunch

De hele nødder på nær hørfrø og kokosflager hældes på en tør pande. Sukrin drysses over med gavmild hånd. Ca 1 ts vaniljepulver tilsættes. Husk drysses i, når sukrinen er smeltet. Det hele simrer ved lidt høj varme i ca 5 minutter, indtil sukrinen begynder at karamellisere. Herefter drysses Husk i. Jeg bruger den med lemonsmag, fordi det smager godt og frisk. Man kan også bare bruge almindelig husk (eller undlade det, hvis man ikke mangler fibre). Slutteligt vendes hørfrø og kokosflager i. Man blander først disse i til sidst, fordi de så klistrer sig til de hele nødder. Ellers falder de bare til bunds i glasset. Det hele hældes ud på bagepapir og afkøles, inden de hældes på glas. Pas på, for det er MEGET varmt.

Nøddecrunch med Husk

Nøddecrunch med husk

12 thoughts on “Brændte nødder med kokos og kostfibre (LCHF)

 1. Holm36 siger:

  Jeg har netop lavet 2. portion af denne fantastiske luksus müsli … denne gang tilsatte jeg cacao nibs i stedet for kokus,- det kan klart anbefales også 😀

  Like

 2. Sheila siger:

  Det ser da helt godt ud! Tip: Istedet for Husk, kan Fiberhusk anbefales. Det er egentlig bare pulveriseret Husk, og er ikke lige så spøjst at få i munden, som Husk kan være. 🙂

  Like

 3. Lykkeglimt siger:

  Ej hvor ser det bare lækkert ud! Det skal jeg helt sikkert have afprøvet, for jeg har altid ELSKET brændte mandler! Hurra for skjult sundhed. Jeg er fan! 😀

  Like

 4. Lørna siger:

  Hej det ser rigtigt godt ud, men jeg har lige et spørgsmål… Kan man mon bruge alm husk? Da der jo er sukker i Husk Lemon vil jeg helst undgå det – hvis jeg overhovedet kan.

  Like

  • Kathe siger:

   Ja det kan du sagtens. Jeg bruger kun Husk Lemon pga smagen. Der er ikke sukker i, men derimod sødemidler (som ikke indeholder kulhydrater). Men der er også mange, der ikke indtager disse (det gør jeg nu, når det er nødvendigt med en sød smag). Jeg synes, at det almindelige Husk kan have en spøjs smag, derfor brugte jeg det andet. Desuden er jeg ret glad for citronsmagen – men der kan man jo bare tilsætte lidt revet citronskal.

   Like

   • Lørna siger:

    Jeg spørger bare fordi der på husks hjemmeside står at der er sukker i husk lemon, faktisk 20 g per 100 g. Nu bruger man jo ikke SÅ meget i opskriften så for de fleste er det nok ikke noget problem. Jeg tror jeg vil prøve at lave dem med almindelig og se hvordan det går. 😀

    Like

   • Kathe siger:

    Hmm, mærkeligt. Måske er det fordi jeg bruger den, der kan opløses og drikkes. Der står ihvertfald ikke noget om sukker på min bøtte. Men pyt, jeg er sikker på at de bliver fine med alm. Husk (den version laver Sheila fra KrydretLIv vist også).

    Like

   • Lørna siger:

    ja det er underligt – for det står på hjemmesiden (i beskrivelsen af den bøtte du har på billedet) og burde jo også stå på selve bøtten. Nå men det er jo heller ikke noget problem for de fleste – jeg har kun fokus på det fordi jeg er insulinresistent og helst skal undgå sukker.
    Men glæder mig ihvertfald til at prøve for jeg mangler også lidt kostfibre i dagligdagen 😀

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s