Kernebrød med græskar- og solsikkerkerner, sesam- og hørfrø

Det er ikke så nemt at skære ned på kulhydrater, når man elsker brød. Desværre får jeg det rigtig dårligt, når jeg spiser for mange kulhydrater – uanset om det er sukker eller brød. Min mave bliver oppustet, jeg ophober væske i kroppen og jeg har det næsten som om, jeg har tømmermænd. Derfor vælger jeg at springe over, når jeg bliver budt på disse ellers dejlige spiser. Det betyder jo ikke, at jeg ikke savner især brød. For det gør jeg. Så jeg er altid på udkig efter gode alternativer. Dette brød er bestemt et af dem 🙂

Kernebrød med græskar- og solsikkekerner, sesam- og hørfrø

Kernebrød med græskar- og solsikkekerner, sesam- og hørfrø

Idag faldt jeg over dette lækre LCHF brød hos Madbanditten, som har inspireret mig til et kernebrød i en lidt mere kalorievenlig udgave. Jeg har erstattet mayonaise, creme fraiche og osten med lette udgaver. Jeg bagte det i formiddags og det smager herligt. Det er lidt fladt, men hænger godt sammen (modsat stenalderbrødet) og  fungerer fint flækket som sandwichbrød eller bare udskåret som tilbehør til salat eller hapsere i madpakken (f.eks. med lidt peanutbutter imellem :-)). Hvis man gerne vil tabe sig, skal man nøjes med et stykke brød på ca 25 g til f.eks. et mellemmåltid. Det vil give knap 100 kcal.

Ingredienser

 • 3 æg
 • 1 spsk let mayonnaise
 • 2 spsk græsk yoghurt 2%
 • 3 dl reven let ost (f.eks. Linessa eller Levevis)
 • 1 tsk salt
 • 1½ tsk bagepulver
 • 1 spsk loppefrøskaller (HUSK)
 • 2 dl græskarkerner
 • 2 dl solsikkekerner
 • 1 dl sesamfrø
 • 1 dl hørfrø

Sådan
Æggene røres med mayonnaise, græsk yoghurt og osten. De tørre dele tilsættes og røres sammen til en våd dej. Dejen hældes i en lille bradepande klædt med bagepapir og bages på 2. nederste rille ved 225 g i 25 min.

Kernebrød med græskar- og solsikkekerner, sesam- og hørfrø

Kernebrød med græskar- og solsikkekerner, sesam- og hørfrø

7 thoughts on “Kernebrød med græskar- og solsikkerkerner, sesam- og hørfrø

 1. Rikke Knudsen siger:

  Jeg vil lige høre om, der er nogle muligheder for, at du vil overveje at få lavet sådan at man kan printe bare opskriften? Ellers kommer kommentarer og det hele med.

  Like

  • Kathe siger:

   Hej Rikke

   jeg har været i kontakt med WordPress, som hoster bloggen. De var faktisk ikke opmærksomme på problemet, men vil nu få deres teknikere til at kigge på problemet. Jeg giver dig besked, når jeg hører fra dem igen.

   Mange hilsner Kathe

   Like

  • Kathe siger:

   Hej Rikke

   Jeg har mailet lidt med WordPress og de har nu ændret på printikonet, så du nu kun får opskriften med. Desværre tager den stadig kommentarer med – men det kan du slippe for ved at vælge de første sider i printet. Jeg har skrevet til WordPress om det – så forhåbentlig får de også ændret det.

   Mvh Kathe

   Like

  • Kathe siger:

   Hej Rikke

   Det glæder mig, at kunne fortælle dig, at WordPress nu har fikset vores printing problem. Nu printes opskrifterne uden sidemenu og kommentarer.

   Bedste hilsner
   Kathe

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s